Windows 10 KB4586853 (20H2) kini dilancarkan dengan tweak penting

Microsoft kini melancarkan tampung pilihan terakhir tahun ini kepada Windows 10 versi 20H2 dan versi 2004. Microsoft juga telah menerbitkan pautan muat turun terus untuk pemasang luar talian Windows 10 KB4586853.

Windows 10 KB4586853 ialah kemas kini pilihan, yang bermaksud dua perkara – ia tidak akan memuat turun atau memasang secara automatik dan ia disertakan dengan senarai panjang pembetulan. Jika anda tidak berminat, anda boleh melangkau tampung dan dapatkan pembaikan ini minggu depan sebagai sebahagian daripada keluaran wajib Patch Tuesday.

Windows 10 Build 19042.662 sedang dilancarkan kepada sistem yang menjalankan versi 2004 dan 20H2. Untuk memasang kemas kini, anda perlu mengikuti langkah berikut:

Dalam skrin kemas kini, anda akan melihat tampung berikut hari ini:

Pratonton Kemas Kini Terkumpul 2020-11 untuk Windows 10 Versi 20H2 untuk Sistem berasaskan x64 (KB4586853).

KB4586853

Jika anda tidak dapat memasang tampung melalui apl Tetapan, anda juga boleh mengambil pemasang luar talian daripada Katalog Kemas Kini Microsoft.

Windows 10 KB4586853 Pautan Muat Turun Terus: 64-bit dan 32-bit (x86).

Alat pembacaan skrin ‘Narator’ yang terbina dalam sistem pengendalian mendapat peningkatan dalam keluaran ini. Patch itu, menurut Microsoft, telah membetulkan masalah yang menyebabkan masalah kestabilan dengan Windows Narrator. Pepijat menyebabkan Narator menjadi beku apabila anda membuka kunci peranti anda.

Untuk pemain, Microsoft sedang membetulkan isu yang menghalang pengguna daripada mengesan konsol Xbox yang disambungkan pada Windows 10. Satu lagi pepijat telah diselesaikan di mana Bar Permainan Xbox tidak berfungsi dengan betul.

Microsoft juga sedang menampal isu yang memecahkan hab USB 3.0. Masalah ini mula-mula dilaporkan selepas Microsoft mula melancarkan kemas kini kumulatif November kepada pengguna dan ia diperhatikan apabila pengguna memulakan semula peranti mereka atau menetapkannya untuk hibernate.

Windows 10 Build 19042.662 turut disertakan dengan pembetulan untuk apl Windows 10 Mail dan set kepala Windows Mixed Reality.

Secara lalai, Windows 10 menunjukkan item terkini dalam senarai lompat (menu yang boleh diakses apabila anda mengklik kanan pada ikon bar tugas). Dengan tampalan hari ini, Microsoft mengatakan ia akhirnya telah menyelesaikan masalah yang menghalang item senarai lompat daripada berfungsi dengan baik.

Kemas kini kumulatif pilihan juga menangani pepijat skrin hitam, ranap sistem dan membetulkan masalah dengan alatan warisan termasuk Microsoft Management Console (MMC).

Seperti yang kami nyatakan di atas, pembetulan di atas akan disertakan dalam kemas kini Patch Tuesday mandatori minggu depan, jadi anda boleh memilih untuk tidak keluaran ‘pratonton pilihan’ ini jika anda tidak berminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *