Tetapkan semula ciri apl akan datang ke Windows 10 Mudah Alih

Walaupun kami teruja dengan UI perkongsian baharu, sementara itu kami mendengar bahawa ciri baharu akan datang dalam Windows 10 Mobile. MenurutAggiornamenti Lumialaporkan kemas kini dalaman untuk Windows 10 Mobile akan mendapat ciri yang agak mudah tetapi penting: Tetapan Semula Apl.

Banyak kali apabila apl tidak berfungsi dengan betul, kami sering menyahpasangnya dan memasangnya semula. Tetapi tidak lama lagi ciri Tetapan Semula Apl ini akan membolehkan pengguna memadamkan data simpanan apl dan mengosongkan sumber. Supaya aplikasi itu dapat berjalan dengan lancar.

Kemas Kini Pencipta Windows 10 akan menambahkan ciri ini pada peranti Mudah Alih Windows 10 di bawah Tetapan > Apl & Ciri > Apl terpilih > Pilihan lanjutan. Walau bagaimanapun, tiada maklumat tentang cuaca itu ciri ini akan tiba untuk PC/komputer riba juga atau tidak.

app-reset-windows-10-mobile

Aggiornamenti Lumia juga melaporkan bahawa pengguna akan dapat melihat ruang memori yang diduduki tanpa tag berwarna-warni serta lebih banyak maklumat akan dipaparkan tentang memori fizikal aplikasi dan penggunaan data rangkaian.

Sudah tentu ciri ini akan mula-mula tiba untuk Windows Insider dalam gelang pantas. Tetapi masih belum ada pengesahan mengenai perkara ini. Mungkin ia boleh tiba dengan binaan Windows Insider seterusnya atau kita perlu menunggu lebih lama untuk itu.

Adakah anda menantikan butang Tetapan Semula Apl pada peranti Windows 10 dan Windows 10 Mudah alih anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *