Sumbangan Apple kepada penjagaan kesihatan: Membentuk masa depan

Hari Kesihatan Sedunia disambut setiap tahun pada 7 April untuk menyebarkan kesedaran tentang kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan orang ramai. Dengan tema tahun ini, “Bersama untuk dunia yang lebih adil dan sihat,” seseorang tidak mungkin melupakan sumbangan Apple kepada sektor penjagaan kesihatan.

“Sumbangan terbesar Apple kepada umat manusia sepatutnya mengenai kesihatan,” apa yang dikatakan Tim Cook secara santai semasa wawancara Jim Cramer menjadi kata-kata emasnya dalam sejarah. Sempena Hari Kesihatan Sedunia, marilah kita mengingati sumbangan Apple kepada sektor penjagaan kesihatan secara terperinci.

Tonton podcast khas Hari Kesihatan Sedunia kami:

Seseorang perlu memahami bahawa penyedia penjagaan kesihatan boleh memudahkan dunia dengan penjagaan kesihatan terbaik jika mereka mempunyai alat yang berkuasa dan intuitif.

Apple secara strategik meletakkan dirinya di bawah komponen penjagaan kesihatan yang mencukupi untuk memastikan penjagaan kesihatan yang diperibadikan dalam semua aspek. Biar saya pecahkan untuk awak.

Perkakasan Apple memainkan peranan penting dalam segmen ini. Doktor perlu berhubung dengan kakitangan sepanjang masa untuk sentiasa dimaklumkan tentang sejarah pesakit.

Pakar klinik memerlukan rekod kesihatan yang boleh diakses dengan semua data di hujung tangan mereka. Nah, Ekosistem Apple membantu jururawat kekal berhubung dengan kakitangan perubatan.

Berikut ialah video bagaimana Apple memperkemas kemudahan penjagaan kesihatan yang sangat baik di Ochsner.

Sebagai seorang doktor, anda ingin memastikan pesakit anda kekal selamat dan terhidrat sepanjang masa. Sebaliknya, pesakit ingin terus berhubung dengan doktor mereka untuk menerima bimbingan tepat pada masanya dalam kecemasan.

Dengan apl iOS dan iPadOS didayakan, pesakit boleh terus berhubung dengan pasukan pejabat dengan mudah. Sebaliknya, doktor perlu menerapkan CareKit dalam sistem mereka untuk membangunkan aplikasi yang memperkasakan pesakit mereka. Apl berdaya Health-Kit ialah cara yang perlu dilakukan.

Inilah bahagian terbaik bekerja dengan Apple. Jika anda tidak menemui apl kesihatan pada iPhone anda, sila buat apl itu.

Rangka kerja sumber terbuka Apple ResearchKit membolehkan anda membawa pengajian anda ke dunia nyata dengan memperkemas proses aliran kerja.

Ciri ini kekal setia kepada visi Apple untuk memberikan anda penjagaan kesihatan yang diperibadikan dan bukannya pendekatan penjagaan kesihatan yang dipacu volum.

Tidak kira industri, produk dan perkhidmatan Apple direka untuk menambah baik aliran kerja anda dan meningkatkan produktiviti anda sebagai individu atau unit secara keseluruhan.

Penyepaduan lancar yang dinyatakan di atas ialah pendekatan proaktif yang membolehkan anda mencapainya.

Sekarang, apabila anda bercakap tentang penjagaan kesihatan yang diperibadikan, seseorang tidak boleh terlepas Apple Watch, salah satu alat penjagaan kesihatan yang paling stereotaip yang pernah dihasilkan oleh Apple. Marilah kita memecahkan alat itu sedikit lagi dan mengeksploitasinya pada potensi maksimumnya.

Sejak Apple Watch memulakan kerjaya pada tahun 2015, ia telah menjadi lebih daripada sekadar boleh pakai pintar. Ia boleh membantu anda beralih daripada peminat kecergasan kepada geek kecergasan dengan kemudahan terbina dalam.

Apple Watch anda, setelah dipasangkan dengan iPhone anda, dilengkapi dengan bilik yang penuh dengan peluang dalam sektor penjagaan kesihatan.

Selain itu, dengan Apple Watch Series 7 yang mendakwa mempunyai glukometer dan apl kesihatan mental, 2021 pastinya akan menjadi tahun yang menarik untuk peminat Apple Watch.

Saya tidak perlu mengambil bahagian dalam butiran yang menyakitkan untuk menekankan betapa tidak dapat dipisahkan Apple Watch daripada kehidupan rutin kita; berikut adalah sepintas lalu semua ciri yang kami nikmati sebagai individu.

Senarai ini boleh menjadi satu senarai yang agak luas, kerana pilihannya tidak berkesudahan. Apa yang dianggap sebagai hadiah ulang tahun daripada Lori akhirnya menyelamatkan nyawa Bob.

Dan ini hanya satu contoh. Setiap pengguna pada satu ketika mempunyai kisah unik yang telah menghasilkan keajaiban untuk jenama itu. Begitulah impak Apple Watch dan ciri yang ditawarkannya. Dan seperti yang dikatakan oleh Nicholas Carr dari Time Magazine,

Apple Watch boleh menjadi revolusioner seperti jam pertama.”

Nicholas Carr

Tetapi apa yang membawa kepada gembar-gembur Apple dan penjagaan kesihatan baru-baru ini? Kami mungkin mempunyai idea!

“Jika anda mengezum keluar ke masa depan, dan anda melihat ke belakang, dan anda bertanya soalan, ‘Apakah sumbangan terbesar Apple kepada manusia?’ Ia akan mengenai kesihatan,”

Ini mungkin salah satu sorotan Mad Money Show yang paling penting dan yang kemudiannya dikenali sebagai salah satu baris paling terkenal oleh Tim Cook.

Berikut ialah crossover yang menyeronokkan yang saya rasa tidak kami perlukan: Amanah amal Cramer memegang saham Apple.

Cramer satu-satu dengan Cook mempunyai beberapa pandangan yang mendalam untuk memulakan perjalanan sistem penjagaan kesihatan Apple. Tonton temu bual di sini untuk mendapatkan pandangan yang lebih mendalam.

Gergasi teknologi berasaskan Cupertino bukan sahaja bercakap tetapi juga bertindak! Bimbang semasa situasi pandemik, syarikat itu berjaya menampung bahagiannya dengan menderma berjuta-juta. Menurut laporan itu, tindak balas COVID-19 Apple,

“Sumbangan komited Apple kepada tindak balas COVID-19 global untuk membantu merawat mereka yang sakit dan membantu mengurangkan impak ekonomi dan komuniti akibat wabak hari ini mencecah $15 juta di seluruh dunia.”

Jadi apa yang seterusnya untuk gergasi teknologi dalam sektor kesihatan?

Memandangkan kegemaran Apple untuk menyembunyikan sesuatu, sukar untuk mengatakan apa yang akan berlaku seterusnya. Tetapi, berdasarkan banyak data penyelidikan dan perasaan yang kuat, berikut adalah beberapa cita-cita yang ingin dicapai oleh Apple tidak lama lagi.

Gergasi teknologi itu melancarkan ciri dalam apl Kesihatannya yang membolehkan pengguna memuat turun, menyimpan dan berkongsi bahagian data perubatan mereka dengan doktor mereka. Apple mungkin bukan syarikat pertama yang membawa rekod kesihatan ke peranti mudah alih mereka. Google, Microsoft dan lain-lain mencuba tetapi gagal secara besar-besaran.

Sebaliknya, Apple mempunyai lebih daripada 39 pembekal, termasuk Sistem Kesihatan Geisinger, Kesihatan Maruah dan Perubatan Johns Hopkins.

Selamat maju jaya, Apple!

Apple telah diberkati dengan beberapa sokongan berkualiti tinggi yang membantu meningkatkan popularitinya sejurus selepas Apple melancarkan HealthKit bersama rakan kongsinya Duke University School of Medicine dan Hospital Universiti Stanford.

Dengan bantuan HealthKit dan CareKit, Apple mahu membina strategi komunikasi yang berkesan dengan harapan dapat meningkatkan kesihatan mereka.

Langkah ini secara mendadak akan mengurangkan kos yang dibelanjakan oleh penyelidik untuk mencari khalayak yang sesuai. Salah satu contoh pertama ini ialah Kajian Jantung Apple, yang dijalankan dengan kerjasama Perubatan Stanford.

Kajian itu berkisar pada fibrilasi atrium kepada kaedah pengesanan standard dan telah merekrut lebih daripada 400,000 peserta melalui iPhone mereka.

Seperti yang dikatakan oleh Tim Cook nasib,

“Kami mengeluarkan ResearchKit dan menjadikannya sumber supaya orang ramai boleh menjalankan kajian bersaiz besar… Sejujurnya, kami tidak membuat sebarang wang untuk itu. Tetapi ia adalah sesuatu yang kami fikir akan baik untuk masyarakat, jadi kami melakukannya.”

Tim Cook

Aplikasi Apple Research melibatkan tiga kajian penyelidikan besar-besaran yang melihat kesihatan pendengaran, kesihatan jantung dan kesihatan wanita. Apple sedang menjalankan kajian ini dengan bekerjasama dengan beberapa badan kesihatan paling berprestij di dunia, termasuk Pertubuhan Kesihatan Sedunia.

Anda boleh menyumbang kepada kajian ini dengan berkongsi data anda dengan penyelidik perubatan dan menunjukkan sokongan anda kepada generasi penjagaan kesihatan Apple yang akan datang.

Daripada semua syarikat teknologi terkemuka, kemajuan Apple agak mengagumkan. Pada Hari Kesihatan Sedunia ini, marilah kita memastikan untuk menunjukkan sedikit sokongan kepada visi syarikat, melakukan bahagian kita dan menjanjikan kesejahteraan yang lebih sihat. Mari berikrar untuk memenuhi dunia yang tidak mempunyai masalah fizikal dan mental.

Saya cuba melakukan bahagian saya, adakah anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *