Pertumbuhan Pantas Apple Pay dalam Sistem Pembayaran Mudah Alih

Bilangan vendor yang menerima Apple Pay telah menyaksikan peningkatan yang stabil sejak perkhidmatan itu dilancarkan pada iPhone 6 pada bulan Oktober. Perkara tidak boleh menjadi lebih baik untuk Apple Pay.

Pada bulan Disember, Chevron mengumumkan ia akan menyepadukan sokongan untuk Apple Pay kepada pam gasnya untuk pengguna pada awal 2015. Sistem pengangkutan awam New York sedang meneroka pilihannya dan mempertimbangkan untuk memasukkan langkah baharu yang membolehkan pemandu menggunakan pembayaran tanpa sentuh, seperti Apple Pay untuk bayar tiket parking dengan pantas.

Apple Pay Unstoppable March Ahead dalam Sistem Pembayaran Mudah Alih

Platform pembayaran mungkin akan dilancarkan di peringkat antarabangsa tahun ini juga. Apple Pay tidak lama lagi mendapat daya tarikan dan populariti pasaran di kalangan pengguna dan tidak lama lagi boleh menjadi satu bentuk yang perlu diperhitungkan dalam pasaran dompet mudah alih yang sangat tepu.

Baca Juga: Bank dan Kad Kredit yang Disokong Apple Pay

USA Technologies Mengumumkan Sokongan Apple Pay

Kini, Apple Pay akan datang ke hampir 200,000 lokasi layan diri seperti mesin layan diri, kiosk dan meter tempat letak kereta yang dikendalikan oleh USA Technologies, sebuah syarikat terkemuka yang menyediakan penyelesaian pembayaran tanpa wayar untuk barangan tiket kecil.

Hari-hari mencari tempat untuk membayar tempat letak kereta atau pencarian berterusan anda untuk perubahan tepat mungkin telah berakhir. Anda hanya memerlukan iPhone terbaharu anda dengan Apple Pay didayakan untuk membuat pembayaran. Apple Pay akan berfungsi dengan iPhone 6, iPhone 6 Plus dan Apple Watch, berdasarkan ketersediaan.

Inilah sebab mengapa orang ramai menggunakan Apple Pay

Keselamatan

Apple Pay berfungsi dengan beberapa kad kredit dan debit terkemuka daripada bank terkemuka di AS. Keselamatan dan privasi adalah perkara utama di Apple Pay. Setiap kali anda menambah kad kredit atau debit dengan Apple Pay, nombor kad yang tepat tidak akan disimpan pada peranti mahupun pada pelayan Apple.

Untuk memastikan keselamatan yang teguh, Nombor Akaun Peranti yang unik diberikan, disulitkan dan disimpan dengan selamat pada peranti anda dalam Elemen Selamat. Setiap transaksi dibenarkan dengan kod keselamatan dinamik sekali sahaja yang unik, dan bukannya menggunakan kod keselamatan daripada kad anda.

Secara ringkas untuk memproses pembayaran, Nombor Akaun Peranti digabungkan dengan kod keselamatan dinamik khusus transaksi digunakan.

Memudahkan Pembayaran

Alami pengalaman minimalis namun lengkap apabila membuat pembayaran di kedai atau berhampiran pembaca tanpa sentuh. Apa yang anda perlu lakukan ialah memegang telefon anda ke mesin layan diri atau meter letak kereta, hanya masukkan cap ibu jari anda, dan voila anda akan selesai dengan transaksi.

Membuat pembayaran dalam apl adalah mudah. Pembayaran tidak pernah secepat dan intuitif. Pada iPhone 6, iPad Air 2 dan iPad mini 3, pengguna Apple Pay boleh membayar dengan satu sentuhan dalam apl. Cuma pilih Apple Pay dan letakkan jari anda pada Touch ID.

Adakah Hype atau Realiti?

Pilihan pengguna Amerika perlahan-lahan berubah disebabkan oleh Apple Pay. Dengan pembelian iPhone 6 pada trajektori menaik, syarikat dan peruncit kini berkemungkinan besar untuk menggunakan Apple Pay dan melabur dalam teknologi tersebut. Kuasa jenama Apple dan fakta bahawa pelanggan dan pedagang menyukai pengalaman mesra pengguna berfungsi memihak kepada Apple Pay. Tidak seperti banyak gelembung teknologi lain, ia berada di sini untuk kekal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *