Pemacu Nvidia 430.64 WHQL dikeluarkan untuk Windows dengan pembetulan

Edge berkuasa Chromium baru-baru ini dilancarkan untuk Windows 10 dan Microsoft sedang mengusahakan pelbagai perubahan besar untuk penyemak imbas, termasuk alat privasi yang lebih baik. Sementara itu, Microsoft telah melancarkan kemas kini baharu kepada Edge dengan beberapa penambahbaikan dan pembetulan pepijat.

Microsoft Edge Dev Build76.0.152.0 sedang dilancarkan dan banyak perubahan yang disertakan dalam keluaran ini juga tersedia untuk Microsoft Edge Canary. Dalam changelog, Microsoft mengatakan bahawa Spellcheck kini didayakan secara lalai untuk semua orang. Kemas kini juga menyegarkan reka letak dan warna Muat Turun, Sambungan, Kegemaran, Sejarah dan Tetapan.

Ciri Baca Lantang kini menggunakan suara berkuasa awan baharu secara lalai. Microsoft juga mengemas kini logik untuk pautan pantas yang anda temui pada halaman tab baharu. Selepas kemas kini ini, jika anda menambah atau mengedit mana-mana tapak secara manual, tapak tersebut akan kekal dalam senarai melainkan anda memadamkannya. Tapak lain, yang berdasarkan sejarah penyemakan imbas anda, akan sering berubah.

Microsoft Edge kini turut menyokong penyahkod audio Dolby AC3 dan E-AC3 untuk beberapa sumber main balik media. Anda kini boleh mengisih kegemaran mengikut nama daripada halaman mengurus kegemaran. Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu klik kanan pada latar belakang dan pilih pilihan ‘Isih mengikut nama’.

Anda juga boleh menyusun semula kegemaran dalam bar kegemaran menggunakan arahan ALT+SHIFT+LEFT dan ALT+SHIFT+RIGHT.

Halaman sejarah telah dikemas kini dengan keupayaan untuk menapis sejarah penyemakan imbas mengikut julat masa dan anda juga boleh mencari item selepas menapis keputusan. CTRL+A tradisional kini juga berfungsi dan pintasan ini boleh digunakan untuk memilih semua item semasa pada halaman sejarah.

Tambah keluar profil kini menghormati tema gelap dan ikon profil lalai bertukar kepada latar belakang kelabu dalam mod gelap. Kemas kini juga menambah baik petua alat. Anda akan menemui petua alat baharu untuk butang tutup tab dan petua alat kini turut menyokong pintasan papan kekunci.

Tajuk tetingkap InPrivate kini mengandungi InPrivate, jadi pengguna boleh mengenal pasti apabila penyemak imbas berada dalam inkognito.

Lebih baik lewat daripada tidak sama sekali, Bill Gates dan co.at akhirnya menjelma

Nvidia hari ini mengeluarkan pemacu GeForce Game Ready WHQL 430.64 untuk Windows 10, 8, 8.1 dan 7 dengan pelbagai pembetulan pepijat. Kemas kini pemacu Nvidia 430.64 termasuk pembetulan keselamatan dan serta status Sedia Permainan untuk beberapa permainan baharu.

Nvidia 430.64 juga disertakan dengan pembetulan untuk pepijat yang menyebabkan penggunaan CPU yang lebih tinggi oleh NVDisplay.Container.exe. Kira-kira seminggu yang lalu, Nvidia membetulkan pepijat kritikal ini dengan kemas kini hotfix 430.53 dan syarikat itu juga telah memasukkan pembetulan dalam kemas kini terkini. Pembetulan untuk penggunaan CPU yang lebih tinggi bukanlah satu-satunya perubahan keranaNvidia telah mengemas beberapa lagi peningkatan pada pemacu ini.

Seperti yang dinyatakan, pemandu GeForce Game Ready WHQL 430.64 juga menambah status Game Ready kepada tiga tajuk baharu –World War Z,Total War: Three Kingdoms dan RAGE 2.

Terdapat beberapa pembetulan pepijat disertakan dalam kemas kini pemacu ini. Sebagai contoh, Nvidia telah membetulkan isu di mana pengguna mengalami kelipan apabila penanda aras dilancarkan. Satu lagi pepijat apabila aplikasi ranap apabila permainan dilancarkan telah dibetulkan.

Kemas kini termasuk pembetulan untuk Shadow of the Tomb Raider di mana permainan terhenti apabila dilancarkan dalam mod SLI. Isu ranap dengan Hitman 2 dalam DirectX 12 juga telah ditangani.

Nvidia juga membetulkan kelipan desktop apabila video dimainkan pada monitor kedua.

Nvidia menyedari beberapa masalah dengan pemacu pada mesin Windows 10. Dalam log perubahan, Nvidia mengatakan bahawa apabila halaman Tetapan 3D > tetapan Penyegerakan Menegak ditetapkan kepada Penyegerakan Adaptif, V-Sync hanya berfungsi pada kadar penyegaran asli selepas but semula sistem.

Sniper Elite 4 mungkin ranap apabila menggunakan pemacu R400+. Anda juga mungkin mengalami kemalangan di Forza Horizon 4 apabila memandu melalui terowong tertentu. Ia juga menyebabkan The Division II Tom Clancy mungkin ranap apabila bermain dalam mod DX12 dan pengguna Grand Theft Auto V mungkin mengalami kelipan/rasuah ringkas apabila MSAA digunakan.

Pada mesin Windows 10, 7, 8 dan 8.1, anda boleh memuat turun pemacu terkini secara manual daripada tapak web Nvidia. Atau anda juga boleh menggunakan PengalamanGeForce untuk melakukan kemas kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *