OS Windows Phone menduduki tempat ke-2 dalam Anugerah Pilihan Pembaca PCMag.com

PCmag.com baru-baru ini mengumumkan keputusan anugerah pilihan pembaca tahunan mereka berdasarkan tinjauan yang dijalankan oleh mereka di tapak mereka untuk Telefon Pintar dan pembawa mereka. Terdapat kemasukan mengejut OS Windows Phone Microsoft yang jatuh dalam kategori yang berbeza. Walaupun selepas Microsoft memutuskan untuk tidak meneruskan sistem pengendalian Windows 10 Mobile dan telefon pintar berdasarkannya, mereka telah menunjukkan prestasi yang sangat baik dalam anugerah ini.

Dan dalam beberapa kategori, mereka bersaing dengan Samsung Galaxy dan Apple iPhone yang telah menerima majoriti anugerah. Dalam tinjauan sistem pengendalian mudah alih Android mendahului senarai dengan penarafan 8.6 manakala pengguna telefon Windows yang mengambil bahagian dalam tinjauan melaporkannya dengan penarafan purata 8.4. Ia lebih daripada iOS yang turun satu mata dari 2017 kepada 8.3.

Prestasi Microsoft OS mencapai penilaian ini berdasarkan penilaian yang diberikan kepada mereka oleh pengguna pada pelbagai sub-kategori dan sejujurnya telefon Microsoft Windows sebenarnya mempunyai banyak ciri berguna dan agak unik dengan sendirinya. Tetapi kerana kekurangan aplikasi berkualiti baik di gedung Windows dan pada tahap tertentu Microsoft tidak dapat membawa pembangun pada platform Windows Phone sudah pasti beberapa sebab untuk kematian OS yang cantik ini.

Ia juga dilihat dalam tinjauan ini di mana mereka disenaraikan dengan teruk pada ketersediaan apl (5.4) dan juga kehancuran OS berterusan pengguna untuk memberikan penilaian 6.8 dalam subkategori “kemungkinan untuk mengesyorkan”. Ya, ia masih terasa sangat baik apabila kita melihat pengguna Windows Phone berpuas hati dengan OS mereka pada sekurang-kurangnya dimensi tertentu OS telefon pintar yang tidak ditawarkan oleh Android dan iOS. Anda boleh melihat senarai penuh pemenang dalam kategori berbeza di sini. Apakah perasaan pembaca kami tentang Anugerah Pilihan Pembaca PCMag.com ini? komen di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *