Mod Tetamu Baharu dalam Google Assistant Seperti Mod Inkognito Chrome

Pembantu suara boleh berguna untuk membantu dalam banyak situasi, daripada menamakan lagu kepada meramal cuaca kepada menjawab soalan trivia. Tetapi terdapat juga satu kelemahan utama untuk menggunakannya kerana kekurangan privasi dengan maklumat anda. Mod Tetamu Pembantu Google mengubahnya, merahsiakan maklumat anda dan tidak menyimpannya ke akaun Google anda.

Ciri baharu ini dibandingkan dengan Mod Inkognito Chrome. Ciri itu membolehkan anda menyemak imbas tanpa menyimpan rekod interaksi anda. Ia tidak disimpan secara tempatan dan tidak disimpan oleh Google.

Mod Tetamu Google Assistant berfungsi sama. Setelah Mod Tetamu dihidupkan, sama ada anda menggunakannya pada pembesar suara pintar atau telefon mudah alih anda, interaksi anda dengan pembantu suara tidak akan disimpan ke akaun anda. Walau bagaimanapun, anda juga tidak mendapat apa yang dirujuk oleh Google sebagai “pengalaman Google Assistant penuh dan diperibadikan”.

Hasil carian diperibadikan tidak akan ditunjukkan untuk pertanyaan anda apabila anda berada dalam Mod Tetamu. Ini bermakna anda tidak akan dapat bekerja dengan kenalan, kalendar atau e-mel anda daripada dalam Assistant. Perkara yang anda akan dapat akses ialah mengawal peranti rumah pintar anda, mendapatkan jawapan kepada trivia, main balik muzik, berita, cuaca, dsb.

Perlu diingatkan juga bahawa walaupun Google Assistant tidak menyimpan interaksi anda dengannya apabila anda menghidupkan Mod Tetamu, mana-mana apl lain yang disertakan dalam interaksi anda mungkin masih menyimpan maklumat anda. Jika anda meminta Assistant mencari arah dan ia menggunakan Peta Google, apl itu masih boleh mengekalkan maklumat daripada permintaan anda.

Ciri baharu ini juga berfungsi dengan baik dengan naluri pertama anda tentang maksud “Mod Tetamu”. Ini cara yang bagus untuk tetamu ke rumah anda menggunakan pembesar suara pintar Google Home anda. Tetamu anda boleh memainkan muzik, mendapatkan kemas kini cuaca, dsb., dan ia tidak akan disimpan dan tidak menjadi peribadi. Ini bermakna permintaan peribadi mereka tidak akan disimpan ke akaun anda.

Sama ada Mod Tetamu Google Assistant berguna untuk anda bergantung pada perkara yang anda cari daripada pembantu suara. Pada asasnya, ia bergantung kepada memutuskan sama ada privasi anda atau menggunakan semua ciri Google Assistant adalah penting untuk anda.

Meminta tetamu anda menggunakannya adalah perkara kedua, kerana anda boleh meminta mereka menggunakannya sama ada anda menggunakannya atau tidak. Kemudian sekali lagi, begitu juga anda. Anda boleh memilih untuk hanya menghidupkannya apabila anda melakukan sesuatu yang anda tidak mahu disimpan, yang meletakkan kami kembali untuk membandingkannya dengan Mod Inkognito Chrome sekali lagi.

Mod Tetamu Google Assistant tersedia sekarang. Mungkin anda ingin mencubanya sendiri sebelum memutuskan bagaimana anda akan menggunakannya. Mungkin ini juga akan membantu anda mempelajari beberapa sebab anda perlu menggunakan Mod Inkognito semasa menyemak imbas.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Laura telah menghabiskan hampir 20 tahun menulis berita, ulasan dan op-ed, dengan lebih daripada 10 tahun itu juga sebagai editor. Dia telah menggunakan produk Apple secara eksklusif selama tiga dekad yang lalu. Selain menulis dan menyunting di MTE, dia juga menjalankan program semakan tajaan tapak tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *