Microsoft mengeluarkan Windows 10 SDK Preview Build 15021

Microsoft baru sahaja mengeluarkan Windows 10 SDK Preview Build 15021. Ini ialah SDK yang digunakan dalam Windows 10 Creators Update SDK bersama-sama dengan Windows 10 Insider Preview(Build 15021 atau lebih tinggi).

SDK Preview Build 15021 terkini mengandungi pembetulan pepijat dan beberapa perubahan bawah hud lain pada kawasan permukaan API. Selain itu SDK baharu juga termasuk kemas kini dan penambahan besar pada ruang nama Windows. Selain itu, mereka juga mengalih keluar pasangan API. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci mengenainya di sini.

Sekiranya anda tidak tahu maka SDK ialah satu set alat pembangunan perisian yang membenarkan penciptaan aplikasi untuk pakej perisian tertentu, rangka kerja perisian, platform perkakasan, sistem komputer, konsol permainan video atau platform pembangunan yang serupa.

Sementara itu syarikat juga mengemas kini alat penyahpepijatan untuk Windows dengan beberapa ciri baharu, termasuk skrip JavaScript dan kebolehlanjutan.

Memandangkan Pratonton SDK ialah pra-keluaran dan tidak boleh digunakan dalam persekitaran pengeluaran. Jadi ia akan memerlukan Pratonton Visual Studio 2017. Anda boleh memuat turun dan memasang Pratonton Visual Studio 2017 dari sini. Syarikat juga menasihati pembangun hanya perlu memasang SDK pada mesin ujian mereka dan jika mereka sedang mengusahakan aplikasi yang perlu mereka serahkan ke kedai, pembangun tidak seharusnya memasang pratonton.

Ikuti perkembangan Windows Latest untuk lebih banyak kemas kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *