Mengejar nombor: Xiaomi dilaporkan menyediakan kamera 200MP pada telefon Ultra seterusnya

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Awal tahun ini, kami menerima maklumat yang mendakwa bahawa Xiaomi sedang mengusahakan telefon pintar kamera 200MP baharu, dan nampaknya semuanya berjalan lancar. Maklumat baharu yang dilihat di Weibo menunjukkan bahawa syarikat itu mungkin mempertimbangkan untuk menggunakan kamera 200MP ini dalam telefon Xiaomi Ultra seterusnya.

Xiaomi melancarkan Mi 11 Ultra pada bulan April. Ia menampilkan paparan 6.81 inci, pilihan 8/12GB RAM, pilihan storan 256/512GB, pemproses Qualcomm Snapdragon 888 5G. Ia juga termasuk kamera yang sangat menarik dengan penembak utama 50 MP, sudut ultra lebar 48MP dan kanta telefoto 48MP. Kini, khabar angin mencadangkan bahawa penggantinya, 12 Ultra, mungkin tiba dengan sensor utama 200MP, atau sekurang-kurangnya itulah yang dipercayai oleh Stesen Sembang Digital pembocor China.

Dia mendakwa bahawa syarikat itu akan melancarkan tiga model Xiaomi 12 baharu yang dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon 895, tetapi ciri yang paling mengagumkan ialah kamera 200 MP, yang mungkin kelihatan seperti terlalu banyak, kerana lebih banyak piksel tidak membayangkan foto yang lebih baik. Walau bagaimanapun, syarikat itu nampaknya percaya bahawa lebih banyak selalu lebih baik.

Katakan Xiaomi berjaya memuatkan kamera 200 MP dalam Xiaomi 12 Ultra. Dalam kes itu, ia akan menjadi telefon pintar dengan kamera terbesar di pasaran memandangkan kebanyakan peranti teratas pada 108MP, termasuk Samsung Galaxy S21. Ahli lain dalam barisan Xiaomi 12 boleh tiba dengan a “telefoto ultra-telefoto periskop 5x berkualiti tinggi dan sudut ultralebar berkualiti tinggi,” sama seperti Mi 11 Ultra.

Kini, kami mungkin tidak akan merakam tangkapan 200MP, kerana Xiaomi kemungkinan besar akan menggunakan piksel binning untuk menggabungkan maklumat yang ditangkap untuk menghasilkan imej 16MP yang menakjubkan, walaupun kami juga mungkin mendapat pilihan untuk menangkap tangkapan 200MP.

Xiaomi juga baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan menggugurkan moniker Mi daripada produknya untuk menyatukan kehadiran jenama globalnya dan untuk merapatkan jurang persepsi antara jenama dan produknya. Perubahan ini akan bermula pada suku ketiga 2021, yang bermaksud bahawa kita mungkin mula melihat perubahan ini bulan depan, apabila syarikat itu akan memperkenalkan produk baharu pada acara yang dijadualkan berlangsung pada 15 September.

Sumber Weibo

Melalui Trend Digital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *