Lenovo Tab P12 Pro boleh menggiatkan semula ruang tablet Android

Apabila ia datang kepada tablet Android berharga melebihi $300, satu-satunya baik pilihan datang dari Samsung. Galaxy Tab S7 FE baru sahaja dilancarkan di AS dengan set cip jarak pertengahan sambil mengekalkan reka bentuk yang anggun daripada siri Tab S7 yang lain. Dan bercakap tentang Galaxy Tab S7, tablet itu baru berusia lebih setahun kerana ia tiba pada Ogos lalu. Dan walaupun tablet Samsung cukup hebat, kadangkala kami mahukan pilihan dan pilihan.

Syukurlah, Lenovo mungkin datang untuk menyelamatkan hari itu kerana Lenovo Tab P12 Pro muncul di Google Play Console (melalui MySmartPrice). Tetapi bukannya sekadar bajet lain atau tablet jarak pertengahan, menurut penyenaraian, Tab P12 Pro akan menjadi kuasa besar. Lenovo dijadualkan menyertakan cipset Snapdragon 888 yang dipadankan dengan sekurang-kurangnya 8GB RAM dan memaparkan paparan OLED.

Tab P12 Pro akan menjalankan Android 11, yang tidak mengejutkan, bersama-sama dengan resolusi skrin 2560 x 1600. Malangnya, kami tidak pasti sama ada tablet itu akan dilengkapi dengan kadar penyegaran pantas, atau jika Lenovo akan berpegang pada standard 60Hz.

Walaupun Tab P12 Pro telah diperakui melalui Google Play Console, itu tidak semestinya bermakna pelancaran akan berlaku. Lenovo mungkin akan melalui gerakan, menunggu masa untuk mengeluarkan tablet baharu pada tahun ini. Memandangkan kita akan tiba pada bulan Ogos yang sibuk, Lenovo pastinya tidak mahu haiwan utama ini tersesat dalam keadaan huru-hara.

Mungkin dengan tablet perdana baharu ini memasuki pasaran, Samsung mungkin merasakan sedikit tekanan untuk bersaing dengan siri Galaxy Tab S8 yang dikhabarkan. Ada yang menjangkakan Tab S8 akan muncul di acara Samsung Unpacked yang akan datang minggu depan. Malangnya itu tidak akan berlaku, dan satu-satunya spekulasi berpotensi lain ialah Samsung boleh menunggu untuk mengeluarkan tablet seterusnya bersama Galaxy S22.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *