Kajian semula LG G Flex [VIDEO]

lg-g-flex-2

LG adalah salah satu pengeluar pertama yang mengeluarkan peranti dengan paparan fleksibel, diikuti dengan khabar angin bertahun-tahun mengenai skrin sedemikian datang ke pasaran. Adakah terdapat pasaran untuk kebaharuan sedemikian? Adakah ia akan membantu? The LG G Flex berada di sini untuk membuktikan dirinya, dan kami telah mengujinya untuk anda.

LG G Flex adalah salah satu yang pertama seumpamanya, bermakna ia tidak akan sempurna. Tetapi nampaknya ia tidak perlu. Dalam dunia di mana spesifikasi, paparan hebat dan prestasi menakjubkan adalah perkara biasa dalam telefon pintar, orang ramai semakin teruja dengan peranti yang “menyerlah”.

Di MWC, LG mempunyai LG G Pro 2, sebagai contoh. Ini merupakan telefon pintar yang paling berkuasa dan hebat di luar sana, tetapi kebanyakan orang memberi perhatian yang lebih kepada G Flex. Wartawan lain berkata ia “lebih unik dan inovatif.”

Ya, LG G Flex adalah berbeza. Ia adalah inovatif. Dan berani saya katakan, ia sangat keren – tetapi adakah ia berbaloi dengan wang anda? Adakah lebih baik untuk menggunakan telefon pintar lain pada ketika ini? Teruskan untuk ulasan penuh kami untuk mengetahui!

Spesifikasi LG G Flex

lg-g-flex-side

  Android 4.2.2 Jelly Bean

  Paparan melengkung POLED 6.0 inci 1280x720p

  Pemproses Qualcomm Snapdragon 800 quad-core 2.26 GHz

  2 GB RAM

  32 GB storan dalaman

  Kamera 13 MP / 2.1 MP

  Bateri 3,500 mAh (3,400 untuk T-Mobile)

Paparan

Ok, jadi mari kita hentikan pengejaran. Bagaimanakah paparan fleksibel itu berfungsi untuk saya? Nah… ia bukan yang terbaik, untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Bukan sahaja 6 inci disaring kembali oleh resolusi 720pnya (yang merupakan masalah besar pada paparan yang begitu besar), tetapi ia juga dipengaruhi oleh isu lain.

Masalah paparan

Kami telah mendengar tentang paparan beralun yang disebabkan oleh fleksibiliti peranti, contohnya. Saya tidak dapat melihat apa-apa seperti ini pada peranti ujian saya, tetapi saya telah melihat masalah lain. Terdapat isu hantu yang jelas, sebagai contoh.

Paparan ini SENTIASA hantu. Ghosting, bagi mereka yang tidak tahu, juga dikenali sebagai screen burn-in. Ia adalah apabila anda boleh melihat imej sebelumnya dipaparkan pada telefon, walaupun selepas imej semasa anda telah berubah.

lg-g-flex-6

Atas sebab tertentu paparan ini terbakar dengan cepat. Selalunya, anda hanya perlu menarik ke bawah kawasan pemberitahuan untuk melihat masa, bar Carian Google dan elemen lain kekal. Ini hilang selepas beberapa saat, tetapi ia menjengkelkan.

Saya juga mendapati paparan LG G Flex adalah lebih rendah untuk tontonan siang hari. Saya tidak pasti sama ada ia disebabkan oleh sifat paparan fleksibel, atau apa, tetapi terdapat cahaya/pantulan pelik yang diterima oleh skrin ini apabila terkena cahaya matahari langsung. Ini adalah sesuatu yang saya tidak pernah lihat sebelum ini. Ia seperti pantulan coklat keemasan.

Kelebihan paparan

Selain daripada isu tersebut, dan apabila berada di dalam rumah, skrinnya ok. Warna tepu dengan baik dan hitam benar-benar hitam, seperti yang akan diekstrak daripada paparan OLED.

Ringkasnya: paparan bukanlah kekuatan LG G Flex. Walaupun ia reka bentuk melengkung adalah sangat unik dan inovatif.

Reka bentuk dan kualiti binaan

Saya tahu saya agak keras pada paparan, tetapi itu tidak bermakna telefon itu mengerikan. Malah, ia adalah peranti yang sangat bagus – dan kualiti reka bentuk/bina adalah tempat yang paling menonjol. Telefon ini unik dan akan menarik perhatian ramai!

lg-g-flex-4Bukan sahaja telefon pintar yang hebat, ia adalah telefon pintar yang sama sekali berbeza. Orang ramai melihatnya dan menggaru kepala mereka, tidak tahu sama ada apa yang anda pegang itu benar. Segala-galanya mengenai telefon baru sahaja dimatikan! Paparan melengkung? Skrin 6 inci? Butang di belakang?!

Jika yang anda inginkan ialah peranti yang direka bentuk secara unik, tiada yang lebih asli daripada LG G Flex. Ia akan berbeza daripada yang lain di luar sana, dan saya mesti mengatakan ia tampan! Malah, saya percaya orang ramai akan lebih mementingkan saiznya berbanding reka bentuk melengkung dan butang belakang.

Secara ringkas, ia kelihatan seperti bengkok dan terbentang LG G2. Ia tidak betul-betul dibina seperti satu juga, walaupun. LG G Flex berasa lebih plastik dan tidak kukuh seperti G2. Tetapi LG G Flex adalah lebih tahan, yang anda akan suka jika anda keras pada telefon pintar anda.

Fleksibel, menyembuhkan diri dan tahan lama

LG membina telefon ini untuk menjadi salah satu yang paling tahan di luar sana. IT bukanlah peranti yang diperakui IP-67, tetapi ia boleh mengendalikan perantinya sendiri apabila mengambil hit sepanjang hayat. Untuk memulakan, peranti fleksibel pada tahap tertentu.

Kami tidak akan mengesyorkan untuk mengujinya dengan sengaja, tetapi anda boleh meletakkannya menghadap ke bawah dan telefon dalam keadaan rata sepenuhnya. Peranti akan kembali kepada keadaan melengkungnya sebaik sahaja anda melepaskannya dan ia akan berfungsi seperti yang diharapkan. Ini bagus untuk mereka yang biasanya duduk di telefon mereka, contohnya.

lg-g-flex-5

Di bahagian belakang telefon terdapat satu lagi khazanah estetik tersembunyi. Telefon ini tidak akan mengalami calar di belakangnya! Penutup belakang peranti diperbuat daripada bahan penyembuhan diri yang benar-benar boleh menjana semula apabila tercalar. Ia adalah beberapa barangan Terminator, di sana!

Sekarang jangan pergi tikam telefon pula. Bahan ini biasanya boleh mengendalikan calar dangkal, tidak terlalu dalam. Saya telah mengujinya dengan calar kunci dan syiling, dan berfungsi dengan baik. Lagipun, calar ini biasanya yang benar-benar mempengaruhi rupa telefon.

Prestasi dan perisian

Kini, anda tidak akan kecewa dalam bidang ini. Jika apa yang anda cari ialah telefon yang pantas dan berprestasi baik, anda tidak boleh salah dengan LG G Flex. Menggunakan Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB RAM dan LG UI, telefon ini ada di sana dengan LG G2.

Walaupun spesifikasinya sangat serupa dan resolusi G Flex adalah lebih rendah, saya melihat prestasi yang lebih rendah berbanding dengan G2. Tidak pasti apa yang mungkin menyebabkan perkara ini, tetapi LG G Flex ialah telefon yang berkuasa dan pantas.

lg-g-flex-1

Ia boleh mengendalikan mana-mana apl atau permainan yang anda lemparkan, dan saya tidak pernah melihatnya ketinggalan atau gagap.

LG melakukan yang terbaik dalam membawa semua ciri hebatnya kepada semua peranti mereka. Dari segi ini, LG G Flex mendapat keseluruhan rawatan LG. Kami mempunyai Kock On, tidak lama lagi ia akan mendapat Knock Code, terdapat antena inframerah dengan Quick Mote, QSlide, QuickMemo, Storan Tanpa Wayar, NFC dan banyak lagi.

Telefon ini tidak meminta apa-apa daripada mana-mana orang besar. Ia berciri penuh dan akan membuatkan anda gembira jika anda menyukai antara muka pengguna LG. Sekarang ini adalah soal keutamaan. Anda boleh melihat lebih banyak tentang UI dalam ulasan LG G2, yang hampir menggunakan perisian yang sama.

Prestasi kamera

Kamera telefon ini agak bagus, tetapi ia tidak benar-benar sesuai dengan kamera telefon pintar terbaik di luar sana. Sensor 13 MPnya menghasilkan imej yang cukup besar dan kualiti yang saksama.

Prestasi cahaya rendah juga agak sederhana. Kamera boleh mengambil imej dalam gelap dengan baik, tetapi ia akan keluar dengan agak kasar dan tanpa ketepatan warna yang hebat. Ini adalah apa yang anda boleh jangkakan dengan tangkapan ISO rendah dalam kamera telefon pintar, walaupun. Imej juga kelihatan agak kabur apabila berada di dalam bangunan. Melainkan lampu terang sangat.

Pada waktu siang, kamera berfungsi dengan baik – di situlah kamera bersinar. Warna terang dan imej jernih. Saya sebenarnya menyukai kamera dalam telefon ini untuk foto siang hari.

Sebaliknya, ini bukan telefon anda jika anda mahukan mesin swafoto. Kamera menghadap hadapan bukanlah yang terbaik. Imej keluar kabur 1 daripada 3 kali dan resolusinya tidak bagus. Ia mempunyai kamera menghadap hadapan 2.1 MP, tetapi saya telah melihat kamera megapiksel lebih rendah berprestasi lebih baik.

By the way, ia memang merakam video UHD! (3840x2160p). Cukup bercakap, walaupun. Biarkan imej dan video ujian bercakap untuk diri mereka sendiri.

Hayat Bateri

LG G2 menetapkan standard mengenai hayat bateri. Peranti premium LG boleh digunakan selama lebih 2 hari pada penggunaan ringan dan sepanjang hari penggunaan purata hingga berat. Prestasi hayat bateri jenis ini adalah sesuatu yang kami jangkakan daripada LG, dan dengan G Flex mereka telah melakukannya sekali lagi.

Seperti LG G2, hampir mustahil untuk membuat telefon ini mati dalam masa kurang dari 24 jam. Dengan penggunaan biasa, saya tidak boleh membuat telefon ini mati dalam masa kurang dari 30 jam! Ya, walaupun semasa menggunakan telefon untuk menonton filem, beberapa permainan dan aktiviti intensif perkakasan lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *