iFixIt teardown memberi kita pandangan dalam Galaxy Alpha Samsung

samsung-galaxy-alpha

Samsung mengumumkan Galaxy Alpha sebagai telefon pintar pertama mereka dalam masa yang lama untuk menukar bahasa reka bentuk mereka secara besar-besaran. Perubahan terbesar berlaku dalam jabatan bahan: Samsung menggunakan lebih banyak logam di sini berbanding sebelum ini. Telefon ini mempunyai lebih banyak sudut persegi dan rupa berani yang memerlukan perhatian.

Tetapi bagaimana semuanya kelihatan di dalam? iFixIt dapat menjawab soalan tersebut terima kasih kepada satu lagi pemecahan yang boleh dipercayai mereka. Jadi apa yang telah kita pelajari? Nah, perkara-perkara yang dibungkus dengan ketat, tetapi tidak cukup ketat di mana Samsung tidak dapat menyampaikan kepercayaan lama mereka untuk menyediakan bateri yang boleh diganti pengguna. Malangnya Samsung memutuskan untuk membuang sentuhan biasa mereka untuk meletakkan slot kad microSD di dalam, tetapi itu tidak sepatutnya menjadi isu yang sangat besar dengan storan dalaman 32GB untuk digunakan.

galaxy-alpha-teardown

iFixIt memberikannya skor kebolehbaikan 5 daripada 10 di mana 10 adalah yang paling mudah untuk dibaiki. Kebanyakan mata mereka datang daripada keupayaan untuk mengeluarkan bateri dan komponen modular, walaupun mereka perhatikan bahawa paparan yang sangat nipis yang dilampirkan dengan jumlah gam yang banyak memberikan penghalang rumit kepada seluruh bahagian dalam peranti.

Tidak perlu dikatakan anda mungkin tidak mahu membaiki ini oleh sesiapa sahaja selain daripada Samsung, tetapi ia tidak semestinya mustahil jika keperluan untuk membaikinya sendiri pernah timbul. Menuju ke pautan sumber untuk mendapatkan gambar dan hasil teardown penuh.

[via iFixIt]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *