Cara menggunakan e-mel dan bukannya nombor telefon untuk iMessage pada iPhone & iPad

Jika anda pernah mahu menyembunyikan nombor telefon anda atau berhenti menggunakannya secara kekal untuk iMessage, anda boleh menggunakan alamat e-mel sebaliknya. Apabila anda menyediakan iMessage pada iPhone, nombor telefon anda digunakan secara lalai. Walau bagaimanapun, Apple membenarkan pengguna menukar tetapan ini dalam konfigurasi iMessage. Berikut ialah panduan ringkas yang boleh anda ikuti untuk menggunakan e-mel dan bukannya nombor telefon untuk iMessage.

Sama ada anda melakukannya atas sebab privasi atau keselamatan, anda boleh menggunakan e-mel dengan mudah dan bukannya nombor telefon untuk iMessage pada iPhone & iPad. Ini caranya:

Ambil perhatian bahawa mengalih keluar nombor telefon anda daripada konfigurasi iMessage anda juga akan mengalih keluar nombor itu daripada FaceTime. Jadi, jika anda ingin terus menggunakan nombor telefon anda untuk panggilan FaceTime, ini mungkin bukan pilihan terbaik untuk anda.

Kami berharap panduan ini membantu anda mempelajari cara menggunakan e-mel dan bukannya nombor telefon untuk iMessage pada iPhone & iPad. Jika anda mempunyai sebarang soalan, beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *