Bagaimana untuk menukar soalan keselamatan Apple ID

Terdapat pelbagai sebab untuk menukar soalan keselamatan Apple ID seperti identiti anda telah terjejas, menukar situasi atau semata-mata kerana anda telah melupakannya. Tanpa mengira alasan anda, anda boleh menetapkan semula soalan tersebut dengan mudah untuk kemudahan dan kemudahan anda. Lagipun, mereka melindungi ID Apple anda.

Panduan ini akan membantu anda menukar soalan keselamatan Apple ID anda supaya anda tidak perlu duduk berjam-jam memikirkan siapa guru pertama anda. Jom terjun!

Catatan: ID Apple yang dibuat dalam peranti yang menjalankan iOS 10.3 dan lebih baharu atau macOS 10.12.4 dan lebih baharu mempunyai pengesahan dua faktor didayakan secara lalai. Jadi anda tidak boleh mendayakan atau menukar soalan keselamatan untuk mereka.

Itu sahaja! Tetapi jika anda terlupa jawapan kepada soalan keselamatan, jangan risau! Teruskan ke kaedah berikut.

Ini sepatutnya membantu anda menetapkan semula senarai soalan keselamatan Apple. Pastikan anda mencatat jawapan di suatu tempat kali ini.

Selain itu, jika anda ingin menghilangkan kerumitan mengingati soalan rahsia Apple ID, anda boleh menyediakan pengesahan dua faktor pada iOS 9 atau macOS X atau lebih baru. Ini akan melindungi akaun Apple ID anda tanpa soalan tersebut.

Walau bagaimanapun, jika anda gagal dalam proses pengesahan, anda tidak akan dapat menetapkan semula soalan rahsia Apple ID. Oleh itu, anda akan mendapat mesej, “Tidak boleh menetapkan semula soalan keselamatan. Kami tidak mempunyai maklumat yang mencukupi untuk menetapkan semula soalan keselamatan anda.” Ketahui apa yang perlu dilakukan seterusnya!

Catatan: Pilihan sokongan ini mungkin berbeza-beza bergantung pada wilayah anda. Sebagai contoh, anda boleh sama ada bersembang dengan pasukan sokongan atau mengatur panggilan balik daripada pasukan sokongan Apple untuk menyelesaikan isu ini di India.

Ini adalah beberapa penyelesaian yang berkaitan dengan isu soalan keselamatan Apple ID biasa. Saya harap anda menemui cara untuk menukar soalan keselamatan Apple ID anda. Jika anda masih mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan di bahagian komen di bawah. Saya akan cuba yang terbaik untuk membantu anda!

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *