Bagaimana untuk menghantar Tweet yang hilang dalam Twitter

Sejak Snapchat, cerita sementara telah sangat popular dengan pengguna media sosial. Dengan Instagram dan Facebook kedua-duanya menawarkan cerita yang hilang, ia hanya menunggu masa sebelum Twitter terlibat dalam tindakan itu. Dengan pengenalan “armada,” kini anda boleh menyiarkan sesuatu ke Twitter tanpa menjadikannya sebagai lekapan kekal pada profil anda.

Dalam artikel ini kami merangkumi semua yang anda perlu ketahui tentang armada Twitter yang merosakkan diri sendiri. Ini termasuk cara menyiarkan armada pertama anda, cara berkongsi tweet orang lain sebagai armada, dan juga cara meningkatkan armada menjadi tweet lengkap.

Pada masa penulisan, armada tersedia melalui aplikasi mudah alih Twitter sahaja. Jika anda mengakses Twitter melalui pelayar web mudah alih anda, anda perlu memuat turun dan menggunakan aplikasi Twitter.

Apabila anda melancarkan apl, mana-mana kumpulan akan muncul di sepanjang bar alat dalam bentuk buih profil. Jika anda belum menonton armada tertentu, gelembung profil yang sepadan akan disertakan dalam gelang biru. Cincin putih menunjukkan bahawa anda telah melihat semua armada daripada pengguna tertentu ini. Untuk melihat armada pengguna, berikan gelembung profil mereka satu ketik.

Ingin menggunakan ciri baharu ini untuk berputar? Hanya ketik butang “Tambah” di bahagian atas apl mudah alih Twitter.

Ini akan melancarkan tetingkap baharu, dengan gelangsar yang mewakili semua jenis armada yang boleh anda siarkan. Anda boleh memilih antara Teks, Gulungan Kamera, Tangkap atau Video.

Sebagai contoh, anda boleh memilih “Teks”, kemudian taip mesej yang anda mahu (sementara) kongsi dengan dunia. Apabila membuat kumpulan berasaskan teks, anda akan berpeluang menukar latar belakang dan warna teks serta penjajaran teks siaran.

Apabila anda sudah bersedia untuk menghantar armada anda, ketik “Selesai.” Armada ini kini boleh diakses oleh pengikut anda melalui aplikasi mudah alih Twitter.

Kadangkala anda mungkin menemui tweet yang ingin anda kongsi tetapi tidak semestinya mahu bertukar menjadi lekapan kekal pada garis masa anda. Daripada mengetweet semula tweet ini, anda boleh menyiarkannya sebagai kumpulan sementara.

Untuk berkongsi tweet pengguna lain sebagai kumpulan, cari tweet berkenaan dan ketik ikon “Kongsi”. Anda kini mempunyai pilihan untuk “Kongsi dalam Armada.”

Pada ketika ini anda mempunyai pilihan untuk menambah tindanan teks sebelum menyiarkan semula tweet sebagai armada.

Anda boleh menghantar armada hanya untuk mengubah fikiran anda dan memutuskan bahawa siaran ini layak untuk tweet. Jika anda memutuskan untuk menyimpan armada selama lebih daripada 24 jam, anda boleh menyiarkan semula armada tersebut sebagai tweet.

1. Dalam apl mudah alih Twitter, ketik gelembung profil anda. Twitter kini akan menatal melalui semua armada semasa anda.

2. Tunggu sehingga Twitter memaparkan armada yang anda ingin kongsi sebagai tweet, kemudian ketik ikon anak panah kecil di penjuru kanan sebelah atas.

3. Pilih “Tweet this.”

4. Jika perlu, anda boleh menambah ulasan pada kumpulan anda menggunakan skrin komposer Twitter.

Apabila anda sudah bersedia untuk menyiarkan Tweet ini sebagai Armada, teruskan dan ketik butang “Tweet”.

Walaupun Twitter terlambat untuk bermain dalam melaksanakan tweet yang merosakkan diri, ia sentiasa lebih baik lewat daripada tidak sama sekali.

Selepas tweet yang merosakkan diri sendiri, perkara seterusnya yang anda mahu lakukan ialah memuat turun data peribadi anda di Twitter. Berikut ialah cara anda boleh melakukannya.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Jessica Thornsby ialah seorang penulis teknikal yang berpangkalan di Derbyshire, UK. Apabila dia tidak terobsesi dengan semua perkara teknologi, dia seronok menyelidik salasilah keluarganya dan menghabiskan terlalu banyak masa dengan arnab rumahnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *