Apl Facebook untuk desktop Windows

3232Ahad, 28 Nov 2021 13:58:39 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

TweetDeck ialah salah satu pelanggan Twitter pertama yang menjadikan susun atur berbilang lajur begitu popular. Fungsi Facebook telah diperkenalkan sebaik sahaja API wap diumumkan. Masalah dengan TweetDeck ialah tt menunjukkan status rakan sahaja. Ia juga menawarkan sembang Facebook di dalam pelanggan, yang hanya pop-keluar sembang yang dibuka di dalam pelanggan dan tiada yang istimewa. Status dalam talian rakan anda juga ditunjukkan dengan kemas kini mereka sebagai ikon hijau, tetapi sekali lagi, TweetDeck tidak sepatutnya menjadi pelanggan sembang.

Seesmic Desktop ialah satu lagi pelanggan Twitter popular yang banyak menentang TweetDeck. Ia mempunyai aliran Facebook yang lebih berfungsi daripada TweetDeck kerana ia menunjukkan perkongsian imej, video dan pautan daripada kenalan anda bersama-sama dengan kemas kini status biasa. Anda juga boleh mengemas kini status Facebook anda melaluinya, dan menyiarkan gambar ke Twitpic atau mana-mana perkhidmatan perkongsian imej Twitter lain, tetapi ia tidak membenarkan anda menyiarkan imej ke Facebook secara langsung. Selain itu, untuk mengulas pada item suapan atau menyukainya, ia membawa anda ke halaman lain yang agak menjengkelkan. Tetapi ia masih mempunyai pelaksanaan API Open Stream yang lebih baik daripada TweetDeck.

bDule ialah pelanggan Facebook/Twitter berasaskan WPF pertama dalam senarai ini. Ia menyediakan banyak fungsi. Walaupun ciri Twitter juga bagus, saya hanya akan bercakap tentang yang Facebook di sini. Perkara terbaik tentang strim Facebook dalam bDule ialah penapisan dan muat naik foto. Yup, ia adalah satu-satunya pelanggan dalam senarai ini yang membolehkan anda memuat naik terus imej ke Facebook ke mana-mana album anda atau hanya ke dinding anda. Anda juga boleh menapis suapan anda untuk hanya menunjukkan kemas kini status, kemas kini album atau hanya pautan. Anda juga boleh mengulas dan menyukai item suapan tanpa perlu pergi ke halaman lain. Secara keseluruhan, ia adalah pelanggan Facebook yang sangat disyorkan!

Desktop Facebook untuk Air ialah aplikasi rasmi oleh syarikat itu. Ia adalah aplikasi yang sangat asas tetapi yang baik. Anda boleh melihat garis masa anda dan mengulas atau menyukai item tersebut. Anehnya, ia tidak menunjukkan lakaran kecil untuk perkongsian video, tetapi ia berfungsi dengan baik untuk gambar dan kemas kini status.

Ini adalah untuk Apl untuk Windows hari ini. Terdapat lebih banyak aplikasi yang menyediakan akses pantas kepada Facebook daripada desktop anda seperti assobees, pelayar web Flock dan aplikasi Facebook yang masih belum dikeluarkan berdasarkan Silverlight dan WPF oleh Microsoft, tetapi ini adalah antara yang paling popular. Dalam penggunaan dan ujian saya, bdule ternyata merupakan aplikasi desktop yang paling kaya dengan ciri, oleh itu saya mengesyorkannya kepada orang lain. Jika pengalaman anda berbeza dan lebih baik dengan aplikasi lain yang saya tidak nyatakan dalam catatan blog ini, kongsikannya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *