ZTE Geek boleh menjadi telefon pintar NVIDIA Tegra 4 yang pertama di dunia

ZTE Geek Tegra 4-1

Tidak ada persoalan NVIDIA telah berjuang dalam perjuangan yang sukar apabila ia datang untuk menerima pakai pemproses mudah alih Nvidia Tegra 4 mereka. Selain daripada permainan mudah alih SHIELD milik NVIDIA sendiri, tidak banyak vendor telefon pintar yang memanfaatkan peluang untuk menampilkan Tegra 4 SoC NVIDIA dalam peranti mereka.

Dalam pasaran yang sebahagian besarnya dikuasai oleh pembuat chipset Qualcomm, nampaknya NVIDIA telah mempercayai ZTE yang dikhabarkan akan memperkenalkan telefon pintar Tegra 4 pertama di dunia, versi ZTE Geek (US988S) yang baru bocor. Nampaknya 2 versi peranti ini akan tiba tahun ini (yang kelihatan sangat mirip dengan HTC First). Model antarabangsa, yang diumumkan pada bulan April, akan dikuasakan oleh pemproses Intel Atom, manakala versi terbaru ini nampaknya menuju ke China Mobile yang menempatkan pemproses NVIDIA Tegra 4.

Spesifikasi wajib untuk ZTE Geek menunjukkan paparan 1080p 5-inci, 2GB RAM, kamera 8MP/2MP, bersama-sama dengan Android 4.2.2. Tiada maklumat mengenai sama ada kita akan melihat peranti ini di luar tanah airnya di China, tetapi dengan tumpuan baharu ZTE pada peranti mewah untuk AS, ada kemungkinan kita dapat melihat versi peranti berjenama pembawa ini dalam masa terdekat.

[ZhongXingFans | via GSMInsider]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *