ZTE Axon M boleh lipat adalah rasmi kerana 2 skrin lebih baik daripada satu

Mungkin saya hanya seorang nerd teknologi, tetapi saya sentiasa menyukai idea telefon pintar dwi skrin. Kami telah melihat beberapa percubaan oleh pengeluar pada masa lalu — yang Kyocera Echo dan NEC Medias — tetapi kini ZTE sedang mencubanya dengan yang baru diumumkan ZTE Axon M.

Dilancarkan secara rasmi pagi ini di acara di New York, ZTE Axon M ialah telefon selip yang sangat menarik dengan paparan di hadapan dan belakang. Membuka lipatan telefon membawa kedua-dua skrin bersama-sama untuk sejenis mod skrin pisah yang boleh menjalankan dua aplikasi pada masa yang sama (walaupun dua contoh apl yang sama) atau menggabungkan skrin bersama-sama untuk membentuk satu paparan gergasi (seperti mod tablet mini) .

Walaupun ini mungkin kedengaran agak gimik, terdapat beberapa kes penggunaan yang berfaedah. Contohnya, menonton filem atau rancangan TV semasa menyemak imbas Reddit, bermain Pokemon GO dan membiarkannya berjalan sambil menghantar mesej kepada rakan anda, atau menstrim 2 permainan sukan pada masa yang sama.

Ia pada asasnya mod skrin belah Android dibawa ke peringkat seterusnya. Walaupun ini semua perkara yang anda boleh secara teknikal lakukan pada telefon pintar standard menggunakan ciri paparan belah Android, satu paparan sahaja tidak cukup besar untuk berbilang tugas dengan betul, bukan tanpa perkara menjadi sempit.

Bagi perkakasan yang lain, kami melihat spesifikasi yang agak sederhana yang dipasangkan dengan pemproses perdana tahun lepas. Inilah intipatinya:

Spesifikasi ZTE Axon M

  Paparan 5.2 inci 1080p x2

  Pemproses Snapdragon 821

  4GB RAM

  Kamera 20MP (bertindak sebagai menghadap ke hadapan dan belakang)

  Bateri 3,180mAh

  Bicu fon kepala

  12.1mm tebal, 230g

ZTE Axon M akan dijual secara eksklusif di AT&T di AS dan NT Docomo di Jepun. Tiada tarikh keluaran yang kukuh, tetapi ZTE berkata ia akan tersedia lewat tahun ini. Harga adalah kira-kira julat yang sama seperti telefon bimbit Android premium mewah lain yang dijual pada harga $725 secara langsung, atau 30 ansuran bulanan sebanyak $24.17.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *