Zendesk akan mematikan apl Windows Phonenya selepas 05 April 2017

Facebook sedang melancarkan satu lagi ciri baharu, kali ini kepada Apl Instagram Rasminya. Syarikat itu melancarkan ciri GeoStickers ke aplikasi Instagram. Syarikat itu pada bulan Disember telah memperkenalkan pelekat dan hari ini bersama pengenalan Hari Messenger, syarikat itu memperkenalkan GeoStickers yang merupakan pelekat khusus lokasi.

Pelekat direka untuk mempamerkan beberapa aspek tempatan lokasi tertentu seperti tanda tempat dan lain-lain. Ini adalah kali pertama syarikat memperkenalkan Geostickers kepada Apl Instagramnya. Apabila anda mengambil foto atau video dan mengetik ikon pelekat anda akan dapat melihat GeoStickers di bahagian atas.

Anda juga mempunyai pilihan untuk menambah seberapa banyak pelekat yang anda mahu dengan melaraskan saiznya dengan menggunakan alat kreatif. GeoStickers berfungsi pada baris yang serupa dengan pelekat lokasi yang boleh disesuaikan.

Kemas kini Instagram dengan versi 10.11 sedang dilancarkan kepada pengguna pada iOS dan Android dan seharusnya tersedia kepada pengguna Windows 10 lebih awal daripada kemudian.

Zendesk yang merupakan pembekal global perisian perkhidmatan pelanggan dan beroperasi di 150 pasaran. Syarikat itu mempunyai lebih 1600 kakitangan dan 94000 akaun pelanggan berbayar untuk kreditnya. Syarikat itu pada tahun 2012 melancarkan aplikasi Windows Phonenya di Pasaran.

Syarikat itu selepas 4 tahun menggunakan Platform Windows telah mengumumkan pada November 2016 bahawa ia akan menamatkan sokongan untuk apl Windows Phonenya dan apl itu hanya akan menerima sebarang kemas kini penyelenggaraan kecemasan selepas 31 Dis 2016.

Bagaimanapun kini syarikat itu telah mengumumkan bahawa aplikasi itu akan dialih keluar dari Gedung Windows sepenuhnya mulai 05 April dan tidak akan tersedia untuk dimuat turun untuk pengguna Windows Phone.

Syarikat itu mengatakan bahawa disebabkan penggunaan aplikasi Windows Phone yang rendah, ia telah memutuskan untuk mematikan aplikasi itu kerana aplikasi itu tidak akan berfungsi dengan baik tanpa kemas kini dan sokongan yang betul.

Syarikat itu mengatakan bahawa jika pengguna Windows ingin terus menggunakan aplikasinya, mereka boleh mengaksesnya melalui penyemak imbas atau boleh bertukar kepada platform iOS atau Android OS untuk terus menikmati ciri-ciri Apl Zendesknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *