Halaman Gambaran Keseluruhan Akaun Spotify

YouTube Music akhirnya hadir ke Wear OS, setahun selepas ia dilancarkan pada Apple Watch

Halaman gambaran keseluruhan Akaun Spotify

Perkara pertama dahulu: Jika anda belum mempunyai pelan Spotify Premium for Family, anda boleh mendaftar dengan menggunakan membuka pelayar web anda dan pergi di sini. Setelah anda berjaya menyertai/menaik taraf akaun anda, log masuk ke akaun Spotify anda di web (spotify.com). Selepas log masuk, anda akan segera dibawa ke halaman Gambaran Keseluruhan Akaun.

Ya, walaupun anda telah mendaftar untuk pelan keluarga baharu, sepanduk di atas masih akan bertanya. Cuma cari kotak yang menunjukkan “Keluarga Spotify”, bersama-sama dengan tarikh pembaharuan langganan dan amaun yang anda caj setiap bulan ($14.99 + cukai) untuk mengesahkan segala-galanya.

Menambah Ahli “Keluarga”.

Mari kita jelaskan: tiada sesiapa dalam rancangan keluarga anda perlu menjadi sebahagian daripada anda sebenar keluarga. Anda boleh menambah sesiapa sahaja yang anda mahu dan mengalih keluar mereka daripada akaun anda bila-bila masa anda mahu anda memegang semua kuasa. Untuk bermula, klik tab sisi berlabel Premium untuk Keluarga. Dari situ anda akan melihat senarai slot yang tersedia untuk ditambahkan pada pelan Premium untuk Keluarga anda. Klik salah satu slot dan Spotify akan memberi anda 2 pilihan untuk menambah pengguna: sama ada menggunakan pautan yang anda boleh salin/tampal mengikut cara yang anda suka, atau menjemput melalui e-mel.

Setelah pautan unik telah dijana atau jemputan dihantar melalui e-mel, slot akan menunjukkan status “Menunggu satu orang” dan “Pautan dihantar”. Jika anda perlu mengambil pautan itu sekali lagi (mungkin anda tersalah letak atau mereka memadamkan e-mel itu), anda boleh mengambilnya semula dengan mengklik slot yang sama sekali lagi. Ini akan memaparkan pautan untuk anda salin/tampal bersama-sama dengan pilihan baharu untuk “menggantikan orang ini dengan orang lain.” Kami akan bercakap tentang menggantikan pengguna seterusnya.

Mengalih keluar Premium untuk ahli Keluarga

Sekiranya anda mengubah fikiran anda sebelum seseorang mendaftar dengan pautan anda (mungkin anda menghantar e-mel ke alamat yang salah), atau mungkin anda memutuskan untuk mengalih keluar pengguna yang sudah aktif, melumpuhkan pautan atau pengguna adalah agak mudah. Terdapat 2 cara berbeza untuk melakukannya bergantung pada mesej status yang ditunjukkan.

Jika slot masih menunjukkan “Menunggu seorang” status, berikut ialah langkah-langkahnya:

  Pilih yang Menunggu seorang slot

  Anda akan melihat pautan asal dihantar, pilih Gantikan orang ini untuk menjana pautan baharu

  Salin pautan atau simpannya untuk masa yang lain

  Klik hijau”okey” untuk memuktamadkan segala-galanya, menyahaktifkan pautan lama dan menggantikannya dengan yang baharu

Slot yang tersedia masih akan menunjukkan status “Menunggu satu orang”, tetapi pautan itu akan menjadi yang baharu. Pada masa ini, tiada cara untuk mengalih keluar seseorang tanpa menjana pautan baharu terlebih dahulu. Ia agak pelik, tetapi diharapkan Spotify akan mengubahnya pada masa hadapan untuk membuat perkara lebih jelas.

Mengalih keluar yang sudah “Aktif” ahli keluarga anda semudah itu. Sekali lagi, anda sebenarnya tidak boleh mengalih keluar seseorang melainkan anda menjana pautan baharu daripada slot yang mereka duduki (sudah tentu, anda sebenarnya tidak perlu menggunakan pautan baharu itu, tetapi itulah cara anda but mereka daripada akaun anda). Begini cara anda mengalih keluar pengguna aktif:

  Pilih yang Aktif slot

  Klik pada Gantikan orang ini butang

  Hantar emel untuk menyahaktifkan pengguna aktif

Atau?/p>

  Mengklik Jemput dengan pautan butang akan memaparkan pautan baharu

  Klik hijau okey butang untuk menyahaktifkan pengguna aktif

Sama seperti sebelumnya, slot baharu yang tersedia akan menunjukkan status “Menunggu satu orang”, tetapi itu hanya kerana anda menghantar e-mel/menjana pautan baharu. Tiada cara untuk mengalih keluar pengguna dan mempunyai slot kosong, jadi ini hanya perlu dilakukan buat masa ini.

Berbalik kepada satu Premium atau membatalkan akaun

Sekiranya anda memutuskan bahawa pelan Premium untuk Keluarga baharu Spotify bukan lagi untuk anda, anda sentiasa boleh kembali ke akaun Premium biasa dengan melawati tab Langganan dan mengklik “Tukar kepada Premiumbutang ” di bawah Langganan dan Pembayaran. Ini akan membawa akaun anda kembali ke akaun pengguna tunggal, yang pada masa penulisan ialah $10 sebulan.

Jika anda ingin membatalkan akaun anda sama sekali, ini juga adalah tempat untuk melakukannya. Hanya klik yang kecil itu”batalkan langganan anda?” pautan diserlahkan dalam warna hijau untuk memulakan proses.

***********

Kami tahu, sebahagian daripada ini adalah agak lurus ke hadapan tetapi kebiasaan aneh dengan cara slot yang tersedia berfungsi boleh mengelirukan sesetengah orang. Mudah-mudahan kami menjawab sebarang soalan yang anda mungkin ada dan menyelesaikan sebarang kekeliruan dalam siaran ini. Jika anda mempunyai sebarang soalan lain, sila tinggalkan komen. ceria.

| | | Google.com Bocor, 2007-2021

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Ini cukup mengecewakan, tetapi nampaknya Google cuba untuk membuat perubahan. Syarikat itu mengesahkan bahawa apl YouTube Music khusus akan tiba pada platform Wear baharu apabila ia dilancarkan pada akhir tahun ini. Pada sisi negatifnya, tidak mungkin kita akan melihat apl itu tiba pada Wear OS sebelum Wear mencapai jam tangan pintar dengan produk baharu.

Google tidak lagi berkongsi dengan tepat betapa mantapnya apl YouTube Music baharu itu. Tetapi syarikat itu berkongsi bahawa ia mampu memuat turun muzik terus ke jam tangan anda untuk mendengar di luar talian. Anda akhirnya akan dapat memuat turun senarai main kegemaran anda, meninggalkan telefon anda dan pergi berlari atau pergi ke gim dengan hanya beberapa fon kepala dan jam tangan pintar anda.

Dalam nada yang sama, Spotify telah mengesahkan bahawa ia juga akan mengeluarkan kemas kini utama untuk aplikasi Wear OS akhir tahun ini. Aplikasi yang dikemas kini juga akan membolehkan anda memuat turun lagu dan podcast untuk mendengar luar talian, yang sepatutnya sudah menjadi ciri memandangkan pangkalan pengguna Spotify yang besar.

Namun begitu, kami semakin teruja tentang masa depan peranti boleh pakai Google. Sayang sekali kita tidak tahu bila kita boleh mendapatkan Wear pada pergelangan tangan kita, dan sama ada ia akan serasi dengan jam tangan pintar Wear OS sedia ada seperti TicWatch Pro 3.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *