Xiaomi Mi 11 Lite akan menjadi telefon pintar pertama yang menampilkan Snapdragon 780G

Jika anda ingat, beberapa rendering Xiaomi Mi 11 Lite telah bocor minggu lepas. Didakwa, ia akan mempunyai varian 4G dengan cipset Snapdragon 732G. Tetapi bukan itu sahaja, kerana syarikat telah mengesahkan a Varian 5G yang akan dilancarkan malam ini.

Menurut pengumuman itu, Xiaomi Mi 11 Lite akan menjadi telefon pintar pertama di dunia yang menampilkan Snapdragon 780G 5G. Dilancarkan beberapa hari lalu, cipset 5G jarak pertengahan 5nm ini didatangkan dengan Enjin AI Qualcomm Generasi ke-6 baharu. Bercakap tentang 5G, ia menggunakan modem Snapdragon X53 5G untuk menyampaikan sehingga 3.3Gbps kelajuan muat turun dan menyokong sub-6 GHz.

Dari segi spesifikasi teknologi, cipset ini mempunyai CPU 8-teras (1+3+4) dengan jam maksimum 2.4GHz dan GPU Andreno 642. Bagi ciri, ia boleh menyokong tangkapan imej serentak melalui tiga kamera, kadar penyegaran paparan sehingga 144Hz, dan penderia cap jari di bawah paparan. Ciri-ciri telefon itu masih belum didedahkan, jadi nantikan pelancaran malam ini.

Setelah berkata demikian, apakah pendapat anda tentang varian Lite ini? Adakah anda berminat untuk mendapatkan ini berbanding varian Pro atau Ultra? Beritahu kami dalam ulasan, dan nantikan TechNave untuk laporan pelancaran penuh malam ini.

Kamera Ultra Visi 50MP RYYB & paparan OLED 120Hz - Sertai HUAWEI nova 9 #BeAnovaStar TikTok Dance Challenge!

Setakat 8 November 2021, the Huawei nova 9 boleh didapati di Malaysia. Siri nova sentiasa dikenali sebagai telefon pintar berpusatkan kamera. Ia memaparkan Kamera Penglihatan Ultra 50MP serba baharu, reka bentuk premium dan beberapa ciri utama untuk memberikan pengalaman hiburan dan fotografi yang menyeronokkan untuk belia. Jika anda peminat Huawei atau sedang mencari sesuatu yang baharu, mungkin anda boleh pertimbangkan nova 9. Mengapa? Berikut adalah enam ciri yang boleh menjadikan anda bintang nova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *