Xbox One Microsoft mendapat sokongan Tetikus dan Papan Kekunci

Microsoft semalam mengumumkan bahawa ia sedang berusaha untuk membawa sokongan tetikus dan papan kekunci ke Xbox One. Syarikat itu dijangka membolehkan ciri untuk Xbox Insiders dalam beberapa minggu akan datang.

Microsoft mengatakan bahawa pembangun akan dibenarkan untuk memutuskan sama ada mereka mahu menambah sokongan kepada permainan mereka. Sokongan untuk tetikus dan papan kekunci tidak akan didayakan secara lalai kerana pasukan pembangunan akan menggunakan kaedah input berdasarkan tajuk kepada tajuk untuk memberikan pengalaman permainan terbaik.

“Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa sokongan tetikus dan papan kekunci untuk permainan ditambah berdasarkan tajuk demi tajuk, sepenuhnya mengikut budi bicara pembangun. Untuk semua tajuk lain, tiada apa-apa perubahan,” jelas Microsoft.

Redmond Giant juga mengumumkan bahawa Warframe akan menjadi permainan pertama yang akan mendapat sokongan tetikus dan papan kekunci sebaik sahaja ia mula dilancarkan dalam beberapa minggu akan datang.

“Kami telah bekerjasama rapat dengan studio semua saiz untuk memastikan pengalaman tetikus dan papan kekunci pada konsol adalah menyeronokkan, adil dan seimbang dengan betul, dan berharap untuk memperkenalkan lebih banyak permainan dengan sokongan untuk input tetikus dan papan kekunci pada masa hadapan,” Jason Ronald , Pengarah Pengurusan Program untuk Platform Xbox, menerangkan.

Microsoft dengan kerjasama Razer akan menggunakan papan kekunci USB dan tetikus yang berfungsi dengan Xbox One. Tidak banyak butiran yang diberikan oleh syarikat berkenaan dengan ketersediaan global ciri ini kepada semua pemain di Xbox One tetapi kami boleh menjangkakan ia akan tersedia lebih awal daripada kemudian kerana ia sudah dalam fasa ujian.

Jika anda berminat dan ingin menjadi Xbox Insider, anda perlu memuat turun aplikasi hab Xbox Insider pada Xbox One anda daripada Gedung.

Papan kekunci dan tetikus Razer

Microsoft telah bekerjasama dengan Razer untuk meningkatkan pengalaman permainan di Xbox. Laporan itu mendedahkan bahawa papan kekunci Turret dan tetikus theRazer sepatutnya berfungsi dengan baik dengan Xbox One dan sokongan untuk varian lain akan tiba tidak lama lagi.

Persembahan yang bocor mendedahkan bahawa tetikus pada konsol Xbox One akan menyokong pergerakan roda, pergerakan penunjuk relatif dan sokongan sehingga 5 butang. Tetikus juga akan menyokong lokasi penunjuk mutlak pada Xbox One yang berguna dalam beberapa permainan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *