Windows Subsystem untuk Pintasan Papan Kekunci Android untuk Apl Android

Dayakan tetapan kebolehaksesan Pembaca Skrin dalam Windows Subsystem untuk Android untuk menggunakan pintasan papan kekunci dalam Apl Android yang dijalankan pada PC anda.

Dengan semua buzz sekitar Windows 11 akhirnya dapat menjalankan apl Android secara asli, anda pasti pernah mendengar dan (kemungkinan besar) telah memuat turun apl Windows Subsystem untuk Android pada mesin Windows anda.

Jika anda telah menggunakan Windows Subsystem untuk Android pada PC anda, anda akan menyedari keperluan untuk pintasan papan kekunci untuk navigasi sekarang. Syukurlah, terdapat beberapa jalan pintas yang pasti akan membantu anda kehilangan cengkaman tetikus itu.

Memandangkan Windows Subsystem ialah lapisan komponen yang berjalan di atas Windows 11, anda tidak boleh hanya menekan kekunci pintasan untuk Subsistem tanpa mendengarnya secara aktif; juga mungkin terdapat keadaan di mana kekunci pintasan untuk WSA juga merupakan kekunci pintasan pada Windows untuk tujuan yang berbeza sama sekali.

Oleh itu, untuk menyelesaikan isu ini, Pembaca Skrin untuk Windows Subsistem datang ke dalam gambar. Anda boleh menggunakan Pembaca Skrin jika dan apabila perlu dan kemudian gunakan pintasan yang dimaksudkan untuk apl yang dijalankan dalam Windows Subsystem untuk Android.

Untuk menghidupkan Pembaca Skrin untuk Windows Subsistem untuk Android, dengan menekan butang Kunci Windows+Ctrl+T pintasan pada papan kekunci anda. Anda akan menerima petunjuk audio setiap kali ia dipanggil.

Jika anda ingin mematikan Pembaca Skrin, tekan set kekunci yang sama pada papan kekunci anda sekali lagi, iaitu Kunci Windows+Ctrl+T. WSA akan memberikan petunjuk audio apabila anda mematikan Pembaca Skrin.

Baca: Cara Memasang dan Menjalankan Apl Android pada PC Windows

Tiada sains roket yang terlibat dalam menggunakan pintasan papan kekunci. Satu-satunya perkara yang perlu anda uruskan ialah menggunakan Pembaca Skrin untuk WSA sebelum anda benar-benar menekan sebarang kekunci pintasan lain agar ia berfungsi.

Pembaca Skrin juga akan membolehkan anda menggunakan pintasan papan kekunci dalam paparan web mana-mana apl. Walaupun anda mungkin tidak memerlukannya dengan kerap, menyediakannya boleh menjadi sangat berguna apabila diperlukan.

Ini adalah semua pintasan papan kekunci yang tersedia pada masa ini melalui tetapan kebolehaksesan Pembaca Skrin dalam Windows Subsystem untuk Android. Kami akan mengemas kini halaman ini apabila lebih banyak pintasan tersedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *