Windows Store untuk mendapatkan e buku dengan Windows 10 Creators Update

Microsoft baru-baru ini mengeluarkan kemas kini yang besar dan kemas kepada Apl Pembantu Digital Cortana pada iOS Dan Android. Kemas kini telah dibatalkan dengan perubahan pada UI untuk Pembantu Digital pada Android dan iOS. Kini kami menerima beberapa berita bahawa Redmond Giant sedang berusaha untuk mengeluarkan kemas kini baharu kepada apl pembantu digitalnya untuk android.

Syarikat itu merancang untuk membuat Pembantu Digit berfungsi pada Skrin Kunci Android dengan kemas kini terkini. Syarikat itu sedang menguji ciri tersebut dengan penguji Beta pada Android dan ia sepatutnya tersedia untuk semua pengguna Android tidak lama lagi.

Sebaik sahaja anda memasang kemas kini baharu dan membuka Cortana, maka ia akan meminta anda mendayakan “Cortana pada skrin kunci” dan selepas mengklik pada butang “Tambah Cortana pada senarai kunci saya” ciri itu akan didayakan pada telefon anda. Anda akan dapat melihat logo Cortana berhampiran bahagian bawah skrin kunci anda dan anda boleh meleret logo ke kiri atau kanan untuk membuka panel Cortana.

Anda akan dapat melihat semua kemas kini daripada panel Cortana pada skrin kunci anda dan juga meminta Cortana apa sahaja yang anda mahukan. Cortana akan berfungsi dengan skrin kunci sedia ada anda pada Android yang merupakan ciri yang cukup kemas.

Satu lagi ciri Mengakses Cortana pada skrin kunci ialah anda tidak perlu membuka kunci telefon anda bermakna anda akan dapat mengakses data anda tanpa membuka kunci peranti. Anda mungkin ingin menyembunyikan beberapa maklumat sensitif, dalam hal ini anda ingin melumpuhkan ciri ini. Mudah-mudahan Microsoft boleh mencuba dan menambah keupayaan untuk menyembunyikan maklumat sensitif pada skrin kunci dalam kemas kini berikut yang seterusnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *