Windows 7 KB4088875 memecahkan Kad Antara Muka Rangkaian maya

Microsoft memperkenalkan ciri baharu yang dipanggil “perkhidmatan kupasan diperkemas” kepada orang dalam dengan Windows 10 build 17093. Dengan ciri baharu ini, pengguna boleh memasangkan peranti Bluetooth dengan hanya satu klik.

Ciri ini walaupun sangat berguna. Microsoft cuba menjadikan proses berpasangan Bluetooth agak kurang menyakitkan. Tetapi nama “pengalaman berpasangan diperkemas” bukanlah nama yang paling hebat di dunia. Dan ini mungkin berubah.

Pemerhati Microsoft WalkingCat di Twitter, menghantar tweet maklumat menarik mengenai ciri baharu ini. Tweet itu menunjukkan bahawa Microsoft mungkin merancang untuk menamakan semula ciri ini dalam keluaran terakhir Redstone 4 RTM sebagai “Swift Pair”.

Ciri ini akan datang dalam kemas kini Windows 10 utama seterusnya yang akan tiba pada April 2018. Pada masa ini, ciri ini hanya menyokong jumlah peranti yang terhad termasuk aksesori Surface yang sangat sedikit. Kami menjangkakan ciri ini akan berfungsi secara beransur-ansur dengan semua peranti Bluetooth lain menjelang keluaran terakhir Redstone 4. Jika anda menjalankan pratonton dalaman Windows 10 Build 17093 dan lebih baru, berikut ialah cara menggunakan ciri ini:

Jika pada bila-bila masa, pengguna ingin mematikan ciri ini, mereka boleh berbuat demikian dalam halaman “Bluetooth & peranti lain” dalam apl tetapan. Perusahaan juga akan dapat mengawal ciri ini melalui sebarang penyelesaian Pengurusan Peranti Mudah Alih sedia ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *