Windows 10 PC Build 15048 kini tersedia untuk dimuat turun dalam gelang perlahan

Seperti yang kita semua tahu bahawa Microsoft mengadakan acara untuk melancarkan Visual Studio 2017. Sudah 20 tahun sejak mereka melancarkan versi awal Visual Studio. Anda mungkin sudah mengikuti acara langsung pelancaran. Sekiranya anda terlepas. Strim langsung sudah tersedia dihttps://launch.visualstudio.com dan juga pada saluran YouTube Microsoft Visual Studio.

(Nah, saya bukan pembangun .NET profesional tetapi saya sedang mempelajarinya.) Jadi saya menonton strim langsung acara itu kemudian dan mengetahui bahawa mereka menambahkan banyak ciri baharu dan peningkatan dalam Visual Studio 2017.

Mereka merombak sepenuhnya keseluruhan penyahpepijatan dan pengalaman ujian telah dipertingkatkan. Visual Studio 2017 padat dengan banyak peningkatan prestasi kepada ciri teras. Mereka juga menambah penyepaduan menyeluruh dengan Teras .NET, aplikasi Azure, perkhidmatan, bekas Docker (kegemaran saya) dan banyak lagi.

Selain itu, terdapat banyak perkara baharu dalam Visual Studio 2017. Anda boleh menyemak perkara baharu dalam Visual Studio dari sini dan di mana anda juga boleh memuat turunnya. Ooh! Hampir terlupa mereka juga menukar logonya.

Selamat Hari Lahir Visual Studio 🙂

Microsoft telah menghantar Windows 10 PC Build 15048 kepada Windows Insiders dengan perlahan. Syarikat itu telah mengeluarkan PC Build 15048 ke Windows 10 dalam cincin pantas tetapi mereka kini mempromosikan kemas kini kepada Insiders cincin perlahan. Kemas kini terkini untuk Windows Insiders tertumpu terutamanya pada penambahbaikan dan pembetulan pepijat.

Windows 10 Build 15048 akhirnya telah membetulkan pepijat yang mana aplikasi UWP muncul dengan nama pakej aplikasinya dalam bar tajuk. Sekarang apabila anda akan menyalin atau menampal URL dalam Microsoft Edge, ruang itu tidak akan bertukar menjadi %20. Tambahan pula, syarikat itu telah membetulkan pepijat di mana roda tetikus semasa menatal dalam Microsoft Edge mungkin tidak berfungsi jika tetingkap dibuat lebih kecil atau dialihkan ke monitor lain.

Tiada perubahan besar. Walau bagaimanapun, anda boleh mencari changelog lengkap di sini. Memandangkan Kemas Kini Pencipta Windows 10 dilengkapi ciri dan tidak akan ada sebarang ciri baharu dengan binaan pratonton akan datang. Microsoft telah merancang untuk mengeluarkan kemas kini Windows 10 Creators pada bulan April dan ia akan memperkenalkan banyak ciri dan penambahbaikan baharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *