Windows 10 Mobile Build 10586.71 sedang dilancarkan dengan pembetulan

Semalam, Microsoft memulakan kemas kini kumulatif baharu untuk Windows 10 Mobile yang memajukan sistem kepada Build 10586.71. Dalam log perubahan, Microsoft menyatakan bahawa kemas kini kumulatif tidak membawa ciri baharu, tetapi ia disertakan dengan sejumlah pembetulan pepijat yang baik.

Ia juga termasuk perubahan untuk memastikan bahawa Windows Phone yang didaftarkan dalam program Insider boleh terus menerima binaan pratonton masa hadapan. Kemas kini kumulatif untuk Windows 10 Mobile juga termasuk peningkatan prestasi dan kebolehpercayaan untuk pengguna yang menaik taraf daripada Windows Phone 8.1 kepada Windows 10 Mobile.

Perlu diingat bahawa Microsoft telah melancarkan Kemas Kini Konfigurasi untuk mengubah suai sijil dan membenarkan peranti menerima penerbangan akan datang.

Windows 10 MobileBuild 10586.71 termasuk prestasi Windows Update dan peningkatan kebolehpercayaan. Binaan ini juga membuat penambahbaikan pada proses pemindahan profil data dan tetapan pemesejan apabila menaik taraf telefon bimbit daripada Windows Phone 8.1 kepada Windows 10 Mobile Build 10586.71.

Windows akhirnya akan mengemas kini API SensorCore daripada Windows Phone 8.1 kepada Windows 10 Mobile semasa naik taraf. Ini akan membolehkan apl, malah apl kecergasan, mengakses data pergerakan dengan betul.

Windows 10 Mobile telah dikemas kini untuk mengesan kad SD dengan betul dan anda akan perasan bahawa File Explorer akhirnya mengendalikan pengalihan keluar kad SD dengan betul apabila apl atau foto ditetapkan pada kad memori.

Microsoft Edge sedang dikemas kini dengan penambahbaikan di bawah hud, termasuk sokongan untuk pembaca PDF yang lebih baik.

Anda kini boleh menyambung semula ke peranti dan aksesori Bluetooth yang dipasangkan dengan cepat. Kemas kini juga membuat penambahbaikan pada ciri arah belokan demi belokan Cortana dan Microsoft Band.

Tetapan telah dikemas kini untuk memuat turun Peta atau menukar tetapan pantas sistem.

Anda tidak lagi akan mengalami isu main balik muzik DRM apabila memasang semula Groove Music daripada gedung aplikasi. Groove Music mendapat satu lagi perubahan yang membolehkan apl mengimport koleksi lagu tempatan dengan pantas.

Windows 10 Mobile akhirnya membenarkan pembelian dalam apl berfungsi dengan betul apabila data selular dilumpuhkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *