Windows 10 KB4056890, KB4056888 dan KB4056893 membetulkan kelemahan chipset

Microsoft hari ini mengumumkan komputer riba baharu yang menyasarkan pasaran pendidikan. Dengan OEM seperti Lenovo dan JP, Microsoft melancarkan komputer riba baharu yang menjalankan Windows 10 dan Windows 10 S pada harga serendah $189.

Ini adalah pandangan langsung oleh Microsoft pada Chromebook dalam pasaran ini. Yusuf Mehdi, Naib Presiden Korporat, dalam Kumpulan Windows dan Peranti di Microsoft dalam catatan blog berkata “Kemampuan adalah keutamaan utama bagi kebanyakan sekolah. Belanjawan yang mengecil boleh menyebabkan sekolah memilih peranti dengan pengalaman yang dilucutkan dan jangka hayat yang terhad, malangnya kos lebih banyak dari semasa ke semasa dan kurang menawarkan kepada pelajar.”

JP, nampaknya, rakan kongsi terbesar Microsoft untuk pasaran baru muncul, mempunyai dua peranti yang dibarisi. Trigono V401 ialah PC 2-dalam-1 dengan sokongan sentuhan dan pen untuk $299. Pilihan yang lebih berpatutan ialah Classmate Leap T303 dengan Windows Hello untuk hanya $199.

Lenovo juga mempunyai dua peranti yang dibarisi. Lenovo 100e baharu dikuasakan oleh cip Intel Celeron Apollo Lake dengan harga hanya $189. Pilihan lain ialah Lenovo 300e, peranti 2-dalam-1 dengan sokongan untuk pen untuk $279.

Komputer riba ini juga akan menyertakan Office 365 for Education untuk pembelajaran yang lebih mudah dan interaktif. Bersama-sama dengan komputer riba baharu, Microsoft turut mengumumkan kemas kini dan penambahbaikan baharu untuk Office 365 Education, Microsoft Teams dan OneNote. Kemas kini tertumpu pada penambahbaikan tentang cara pelajar boleh belajar dengan cara yang lebih interaktif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *