Windows 10 Insider Preview Build 14986 untuk PC dikeluarkan untuk Fast ring

Microsoft mengeluarkan Windows 10 Insider Preview Build 14986 untuk orang dalam dalam gelang pantas. Build 14986 mempunyai banyak ciri baharu dan peningkatan dalam Cortana, Windows Ink, Microsoft Edge, Windows Defender dan banyak lagi.

Inilah yang baharu dalam Cortana Windows 10 Insider Preview Build 14986:

Mainkan pada

Mainkan pada

Semasa anda mendengar muzik dalam salah satu apl ini, anda juga boleh menggunakan suara anda untuk mengawal main balik dan isipadu.Dengan stesen radio, kami sering ingin tahu lagu menarik yang telah dimainkan berjuta kali, jadi kami menambah sokongan untuk “Apa yang Dimainkan”. Cuba sebut “Hei Cortana, Lagu apa yang sedang Dimainkan?” dan ia akan berfungsi untuk semua apl yang memainkan muzik. Sebagai bonus, kami menjadikan Cortana lebih bijak dengan mengingati apl muzik yang terakhir dimainkan supaya anda tidak perlu menyebut “di Groove” berulang kali. Apa yang anda perlu lakukan ialah sebutkan apl yang anda inginkan sekali, sesuatu seperti “Mainkan muzik jazz di iHeartRadio”; kemudian pada kali seterusnya, sebut sahaja “Mainkan muzik rock” dan ia akan dimainkan di iHeartRadio. Sila cari Pencarian dan berikan maklum balas kepada kami!

1

7

Microsoft juga menambah baik UI penemuan Pencetak Awan Perusahaan di bawah Tetapan > Peranti > Pencetak & pengimbas akan membolehkan pengguna korporat menemui pencetak korporat apabila pada Azure Active Directory menyertai peranti.

Selain itu, Bar Permainan Windows menambah baik sokongan skrin penuh. Mereka menambahkan sokongan untuk 19 permainan tambahan dalam mod skrin penuh dengan bar permainan Windows. Iaitu: ARMA 3, Battlefield 1, Civilization V, Dark Souls III, Fallout 4, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Mad Max, Mafia 2, NBA 2K16, Overwatch, Star Wars: The Old Republic, StarCraft II: Heart of Swarm, The Binding of Isaac, The Witcher 3: Wild Hunt, Terraria, Tom Clancy’s The Division, Total War: WARHAMMER, Warframe, World of Tanks.

Windows Ink juga mendapat ciri baharu. Denganbuild 14986 kini anda boleh menyambung semula lakaran sebelumnya! Secara lalai, apabila anda membuka Lakaran Skrin, ia akan sentiasa terbuka kepada tangkapan skrin baharu, tetapi kini anda boleh mengklik pada butang Resume dan ia akan membawa anda kembali ke lakaran yang anda sedang kerjakan apabila Lakaran Skrin ditutup.

9

Mereka juga mengemas kini Visual Flyout Dakwat yang Dikemas kini, Kawalan yang lebih halus ke atas putaran pembaris, Menggilap pengalaman dakwat anda.

Mereka menambah 3 sambungan baharu dalam Microsoft Edge iaitu Ebates, Intel TrueKey dan Read & Write. Windows Defender juga mendapat UI baharu.

Anda boleh mendapatkan log perubahan terperinci perkara yang diperbaiki dan perkara baharu di sini. Beritahu kami jika anda menemui sebarang peningkatan utama dalam Windows 10 Insider Preview Build 14986.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *