Windows 10 Build 17650 kini tersedia untuk Skip Ahead Insiders

Minggu ini, Microsoft membuat pengumuman yang agak malang mengenai aplikasi perniagaan popularnya untuk Windows Phone. Apl perniagaan Microsoft sendiri seperti Microsoft Teams, Skype for Business dan Yammer akan berhenti berfungsi sepenuhnya pada Windows Phone. Apl ini tidak akan tersedia di Microsoft Store mulai 20 Mei tahun ini.

Pada mulanya, Microsoft berkata dalam halaman sokongan mereka bahawa walaupun aplikasi Perniagaan seperti Teams, Yammer dan Skype for Business akan dialih keluar daripada Microsoft Store untuk pengguna Windows Phone, mereka masih boleh menggunakan aplikasi ini daripada pelayar Edge pada Windows mereka telefon. Tetapi Microsoft kini telah mengeluarkan ayat itu dari halaman sokongan mereka dan sebabnya mudah.

Microsoft mengatakan bahawa aplikasi Skype untuk Perniagaan dan Yammer mungkin terus berfungsi tetapi mereka tidak dapat memberikan sebarang jaminan kepada kenyataan itu. Apl ini tidak lagi akan menerima sebarang kemas kini daripada Microsoft.

Apl Microsoft Teams, sebaliknya, akan berhenti berfungsi sepenuhnya dan pengguna Office 365 akan mendapat mesej ralat apabila mereka cuba menyambung. Ini bermakna kedua-dua apl dan apl web akan berhenti berfungsi. Tidak jelas mengapa hanya Microsoft Teams mendapat nasib ini. Walaupun kemas kini tidak diberikan, hanya memastikan aplikasi tersedia sudah memadai untuk kebanyakan pengguna.

Microsoft menjelaskan bahawa mereka akan menyokong Windows 10 Mobile tetapi tidak akan menyediakan ciri baharu kepada sistem pengendalian. “Kami akan terus melabur dalam aplikasi mudah alih Skype for Business, Microsoft Teams dan Yammer untuk iOS dan Android, dan juga dalam apl desktop untuk Windows dan Mac.”

Syarikat Redmond juga menyediakan penyelesaian yang jelas untuk isu ini pada halaman Sokongan mereka. Microsoft akan terus melabur dalam semua aplikasi ini untuk Android, iOS, Windows PC dan Mac supaya pengguna perlu beralih ke mana-mana platform ini untuk terus menggunakan Skype for Business dan Microsoft Teams. Bagi pengguna Yammer, mereka masih boleh menggunakannya dalam penyemak imbas mudah alih mereka.

Microsoft mungkin mempunyai sebab yang kukuh untuk melakukan ini pada Windows Phone tetapi pengguna tidak akan menerimanya dengan cara yang baik. Sebaik sahaja syarikat kehilangan kepercayaan penggunanya, amat sukar untuk mendapatkannya semula. Mengikut dasar ini, sukar bagi Microsoft untuk kembali ke mudah alih walaupun mereka mahu.

Malangnya, Microsoft mengecewakan semua pengguna (secara literal).

Terdapat telefon pintar dwi skrin Android di pasaran untuk dijual sekarang dan Samsung dan LG
Sebagai jawapan kepada M Rankin.

ia meliputi medan input dalam Edge tanpa menatal halaman ke atas. Tahan shift + anak panah jangan pilih teks. Tulisan bentuk berfungsi secara sporadis, biasanya tidak. Kadangkala papan kekunci berhenti berfungsi bersama-sama, memaparkan hanya garis sempadan atas dan mempunyai sama ada kawasan lutsinar atau hitam di mana kekunci sepatutnya…

Untuk menghasilkan peranti sedemikian dan menyediakan perisian mereka perlu mempunyai seorang yang berwawasan di belakang projek itu. Mereka tidak mempunyai orang sedemikian jadi walaupun ia mungkin ok dari segi konsep dalam dunia nyata, ia tidak akan disandarkan oleh maklum balas daripada pangkalan pengguna. Jadi akhirnya mereka akan menjadi terlalu konsep dengannya dan terlalu tidak berhubung dengan dunia sebenar dan penggunaan dunia sebenar. Iaitu, jika ia pernah dikeluarkan sama sekali. Sebagai balasan kepada Ben Ohio.

ia bukan telefon, ia adalah perkara terhebat yang pernah difikirkan oleh manusia…

Sebagai balasan kepada YeahRrright.

Saya nampak terima kasih kerana menjelaskannya.
2 kemas kini ciri ialah FCU dan April… Sebab untuk FCU ​​mereka menulis semula papan kekunci dalam XAML dan ia adalah bencana, pada bulan April ia menjadi lebih baik dalam visual, tetapi lebih teruk dalam fungsi… Dan membuka dok papan kekunci tidak menyelesaikan masalah saya.

Sebagai jawapan kepada M Rankin.

Tidak. Saya bercakap tentang papan kekunci sentuh pada Surface Pro 4 https://uploads.disquscdn.com/images/981703b528cc548851c9da596076c55a91c6d5fb76e1c19dea646e65a51d8fd0.png

Sebagai balasan kepada YeahRrright.

Oh sekarang, saya akhirnya faham bahawa anda sebenarnya bercakap tentang mudah alih bukan desktop.

https://uploads.disquscdn.com/images/b25c7027568cc41bd8e0042d886e4b78b48495f3f3e14c8776fd4402f6230ca9.png

Walau apa pun, MSFT tidak boleh membuat papan kekunci sentuh berfungsi untuk 2 kemas kini ciri, jadi walaupun mereka mencipta perkakasan yang paling hebat, disebabkan keadaan Windows 10 yang teruk, ia akan gagal. Sebagai balasan kepada Ben Ohio.

ya ia adalah Telefon Tablet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *