WhatsApp mula melancarkan sandaran disulitkan hujung ke hujung untuk semua

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

whatsapp hujung ke hujung sandaran awan yang disulitkan

Selepas melancarkannya kepada pengguna beta, WhatsApp secara rasmi mula melancarkan sandaran awan disulitkan hujung ke hujung kepada semua pengguna Android dan iPhone, kata syarikat itu dalam satu kenyataan. Pada masa ini, mesej WhatsApp dan sandaran tempatan disulitkan hujung ke hujung . Walau bagaimanapun, sandaran awan, yang dimuat naik oleh WhatsApp ke Google Drive untuk pengguna Android dan iCloud untuk pengguna iOS, tidak. Mulai hari ini, WhatsApp melancarkan sandaran awan yang disulitkan supaya kandungan sandaran tidak dapat dilihat oleh perkhidmatan storan awan.

“Mulai hari ini, kami menyediakan lapisan keselamatan tambahan dan pilihan untuk melindungi sandaran yang disimpan di Google Drive atau iCloud dengan penyulitan hujung ke hujung. Tiada perkhidmatan pemesejan global lain pada skala ini menyediakan tahap keselamatan ini untuk mesej pengguna mereka. , media, mesej suara, panggilan video dan sandaran sembang.”

Kini, anda boleh melindungi sandaran awan WhatsApp anda menggunakan kata laluan pilihan anda atau kunci penyulitan 64 digit. Apabila anda mendayakan sandaran awan yang disulitkan buat kali pertama, anda dikehendaki membuat kata laluan untuknya. Apabila anda memulihkan WhatsApp anda pada kali seterusnya, anda perlu memasukkan kata laluan ini, atau kunci penyulitan 64 digit, untuk memulihkan sandaran jika tidak, anda tidak akan dapat melakukannya.

whatsapp membolehkan sandaran awan disulitkan hujung ke hujung iphone android

Untuk mendayakan sandaran WhatsApp yang disulitkan hujung ke hujung, ikut langkah berikut:

    Buka WhatsApp pada peranti Android atau iOS anda. Ketik pada tiga titik 鈫 Tetapandi penjuru kanan sebelah atas pada Android atau tetapan tab pada iOS.Seterusnya, pergi ke Sembang Fang Sandaran Sembang Fang Sandaran Disulitkan Hujung ke Hujung.Pilih Hidupkandan kemudian pilihteruskan.Seterusnya, anda akan diminta untuk membuat kata laluan. Secara pilihan, anda boleh menggunakan kunci penyulitan 64 digit. Jika anda mencipta kunci penyulitan, sila simpan ke tempat yang boleh anda akses pada bila-bila masa. Selepas anda menghidupkan sandaran awan hujung ke hujung, klik pada Sandaran Sekarang.

WhatsApp kini akan memuat naik keseluruhan sandaran ke storan awan anda, bukannya memuat naik hanya sembang dan media terkini. Ini terutamanya kerana kini versi sandaran yang disulitkan dimuat naik ke Google Drive atau iCloud.

Ciri ini sedang dilancarkan “perlahan-lahan” sekarang. Jika anda tidak melihat pilihan untuk mendayakan sandaran awan disulitkan hujung ke hujung pada peranti Android atau iOS anda, pastikan apl WhatsApp anda dikemas kini kepada versi terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *