WhatsApp mengusahakan ‘pemain mesej suara global’ baharu untuk iOS

Aplikasi pemesejan popular, WhatsApp, sedang membangunkan ciri baharu ‘Pemain mesej suara global’ supaya pengguna boleh terus mendengar mesej audio di mana-mana bahagian apl itu. WABetainfo mendapati bahawa ciri baharu itu sedang dibangunkan dalam WhatsApp beta untuk iOS tetapi mengatakan bahawa syarikat itu juga akan memperkenalkannya pada versi Android aplikasinya.

Baru-baru ini, syarikat itu mengeluarkan ciri baharu untuk menghilangkan mesej pada apl, bersama-sama dengan gelembung sembang yang direka bentuk semula. Pengguna yang berdaftar dengan program beta syarikat kini boleh menguruskan tempoh mesej hilang, membolehkan pemasa mesej lalai untuk memulakan sembang baharu dengan mod hilang dan buih sembang baharu mempunyai ton warna hijau yang lebih gelap dan bentuk yang lebih bulat.

Ciri “luar biasa” baharu akan membolehkan pengguna terus mendengar fail audio walaupun selepas mereka menutup utas sembang yang dihantar melalui ‘pemain mesej suara global’ baharu. Pemain baharu akan disematkan pada bahagian atas UI apl dan boleh diakses dari mana-mana bahagian apl. Pengguna akan dapat memainkan dan menjeda fail audio dari mana-mana bahagian apl pada bila-bila masa.

Menurut tangkapan skrin yang dikongsi oleh WABetainfo, pemain akan muncul di atas pilihan pengeditan atau mengarang mesej baharu. Ia akan diserlahkan dengan warna yang berbeza dan akan menampilkan butang main dan ikon ‘x’ untuk menutup mesej apabila selesai. Walau bagaimanapun, penerbit menunjukkan bahawa ciri itu sedang dibangunkan dan penampilannya mungkin berbeza dalam versi kemaluan akhir.

Selepas mendapat pilihan ‘main balik kelajuan’, pemain mesej suara global baharu akan menjadi tambahan yang baik kepada aplikasi kerana ia akan memberi pengguna kebebasan untuk melakukan lebih banyak perkara sambil mendengar mesej audio atau lagu.

Ciri ini sangat berguna apabila anda menerima mesej suara yang mempunyai tempoh yang panjang. Dalam kes ini, anda boleh terus menghantar mesej kepada kenalan lain apabila anda mendengar mesej suara.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *