WhatsApp Beta untuk Windows Phone dikemas kini dengan ciri Tetapan Kumpulan dan banyak lagi

Untuk menyampaikan jawapan dengan lebih pantas, tahun lepas Microsoft memperkenalkan ciri jawapan pintar untuk Bing. Ciri ini dikuasakan oleh Kepintaran Buatan. Jawapan pintar ini memberikan maklumat yang lebih komprehensif dan tepat serta membolehkan pengguna berinteraksi secara lebih semula jadi dengan hasil carian.

Kini, Microsoft mengorak langkah lebih jauh dalam teknologi ini. Microsoft memperluaskan liputan jawapan pintar dengan menunjukkan pelbagai sumber lain yang turut mengesahkan maklumat yang sama. Untuk membawa lebih kerahsiaan Microsoft akan mempamerkan sehingga 5 tapak web berbeza yang menyokong jawapannya. Walau bagaimanapun, setakat ini, pengalaman ini hanya tersedia untuk AS dan UK. Anda boleh menyemak imej di bawah untuk maklumat lanjut.

Microsoft juga melaksanakan ciri tempahan hotel dalam Bing. Pada bila-bila masa, pengguna mencari hotel untuk lokasi yang dikehendaki dan mengklik pada salah satu pilihan anda akan melihat pelbagai maklumat tentang hotel, seperti harga dari tapak web yang berbeza, penilaian pengguna, ketersediaan mengikut tarikh, kemudahan dan banyak lagi. Atas sebab yang jelas, Microsoft mengumpul data ini daripada pelbagai tapak web pihak ketiga yang popular seperti Expedia, Tripadvisor dan banyak lagi. Sekali lagi, ciri ini hanya tersedia untuk pengguna yang tinggal di AS dan UK.

Selain daripada perubahan yang dinyatakan di atas, Microsoft juga menambah baik pengalaman cuaca. Bersama-sama dengan maklumat ramalan biasa, anda akan melihat peta radar langsung bandar yang anda minati. Selain itu, nowBing juga menyediakan maklumat tentang ramalan bandar berdekatan yang merangkumi purata suhu, hujan, salji dll.

Microsoft sedang bekerja dengan sangat aktif untuk membawa lebih banyak ciri yang produktif kepada Bing. Enjin carian Microsoft agak popular dan ia telah menerima pertumbuhan yang ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan laporan mendakwa bahawa 20% daripada “semua carian” di AS adalah daripada Bing.

Populariti apl Microsoft pada peranti Android dan iOS serta pertumbuhan ketara Windows 10 adalah salah satu sebab utama di sebaliknya. Adakah anda menggunakan Bing? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Pasukan WhatsApp hari ini mengeluarkan kemas kini baharu untuk Aplikasi Beta pada Windows Phone dan Windows 10 Mobile. Kemas kini terkini datang dengan Tetapan Kumpulan dan kuasa Pentadbir yang paling ditunggu-tunggu kepada Pentadbir Kumpulan.

Ciri-ciri ini telah pun dikeluarkan kepada pengguna iOS dan Android beberapa minggu lalu dan akhirnya pengguna Windows Phone juga telah mendapat ciri Tetapan Kumpulan yang baharu.

Kemas kini terkini meningkatkan aplikasi Beta kepada versi baharu 2.18.96.0. Kemas kini terkini membawakan pilihan Perihalan Kumpulan baharu yang boleh didapati di bawah maklumat kumpulan. Pilihan baharu membolehkan pengguna memberikan penerangan kepada kumpulan. Perihalan kumpulan kelihatan kepada ahli baharu yang menyertai kumpulan di bahagian atas sembang.

Pasukan WhatsApp juga memperkenalkan kawalan Pentadbir baharu yang kini membenarkan pentadbir kumpulan untuk menyekat pengguna daripada menukar subjek, ikon, penerangan dan nama kumpulan kumpulan. Pilihan ini bermakna hanya pentadbir kumpulan kini akan mempunyai akses untuk membuat perubahan pada kumpulan yang tidak berlaku sebelum ini.

Satu lagi pilihan baharu yang ditambahkan dalam kemas kini terbaharu ialah butang “@” baharu yang akan muncul di bahagian bawah sebelah kanan sembang apabila anda berada jauh dari sembang kumpulan. Pilihan “@” membantu anda menyemak mesej yang anda telah disebut dengan cepat. Anda boleh membalas mesej tersebut dengan mengetik butang “@” di bahagian bawah sebelah kanan tetingkap sembang.

Pasukan WhatsApp juga telah menambah pilihan carian baharu dalam kumpulan yang membolehkan anda mencari peserta dari halaman maklumat kumpulan. Ini sangat membantu sekiranya anda adalah pentadbir kumpulan besar ahli. Pentadbir Kumpulan kini juga mempunyai pilihan untuk mengalih keluar ahli kumpulan lain yang juga pentadbir tanpa perlu memadamkannya daripada kumpulan.

Meninggalkan kumpulan kini boleh menjadi masalah kerana kerap keluar daripada kumpulan akan menyukarkan pentadbir Kumpulan untuk menambah ahli semula kerana perlindungan baharu yang diperkenalkan dalam kemas kini terkini.

Kemas kini terbaharu adalah yang cukup penting untuk pengguna Windows Phone kerana ia menambah banyak ciri yang sudah tersedia untuk pengguna iOS dan Android dan membawa aplikasi Windows setanding dengan platform saingan.

Kemas kini terbaharu untuk aplikasi WhatsApp Beta sudah pun dilancarkan dan tersedia untuk dimuat turun di Microsoft Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *