WhatsApp Beta untuk Windows Phone dikemas kini dengan ciri baharu

Selepas kesilapan perkongsian data peribadi baru-baru ini yang dijalankan oleh Facebook, ramai pengguna tidak bersedia untuk berkongsi data peribadi mereka dengan mana-mana syarikat teknologi. Walau bagaimanapun, pengguna di AS kelihatan selesa berkongsi data peribadi mereka dengan beberapa gergasi teknologi terkenal yang termasuk Microsoft, Apple, Amazon untuk menamakan beberapa.

Pengguna di AS telah mengesahkan bahawa mereka tidak mahu berkongsi data mereka terutamanya dengan Facebook selepas kegagalan perkongsian data baru-baru ini, gergasi media sosial itu kini terlibat. 56 peratus rakyat Amerika telah mengesahkan bahawa mereka tidak akan selesa berkongsi data dengan Facebook .

Peratusan itu dijangka meningkat dalam beberapa bulan akan datang dengan lebih ramai rakyat Amerika dijangka menghentikan perkongsian data privasi mereka dengan Facebook. Bagaimanapun peratusan orang yang sama mendapati Microsoft adalah yang paling selamat dari segi perkongsian data peribadi. Syarikat itu telah pun bertempur dengan kerajaan AS, yang mahu gergasi teknologi itu berkongsi data yang disimpan pada pelayan luar negara. Tetapi syarikat itu menafikan berkongsi data yang terletak di pusat data di Ireland untuk melindungi privasi pengguna.

Apple ialah syarikat lain yang telah terlibat secara sah dalam menentang perintah mahkamah yang meminta mereka menceroboh iPhone yang digunakan oleh penembak Bernardino untuk membuka kunci iPhone dan berkompromi terhadap keselamatan data pengguna.

Disebabkan oleh pertempuran undang-undang baru-baru ini oleh gergasi teknologi Apple dan Microsoft untuk melindungi data pengguna mereka, ia telah membuatkan pelanggan lebih mempercayai syarikat gergasi teknologi itu berbanding Facebook kerana penglibatannya baru-baru ini dalam kegagalan perkongsian data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *