watchOS 8.1 kini tersedia dengan SharePlay, pengesanan jatuh yang dipertingkatkan dan kad vaksinasi COVID-19 dalam Wallet

Apple telah mengeluarkan watchOS 8.1 untuk semua Apple Watch Series 3 dan model yang lebih baru. Kemas kini perisian termasuk pengesanan jatuh yang dipertingkatkan semasa bersenam, sokongan kad vaksinasi COVID-19 dalam apl Wallet dan SharePlay for Fitness+.

Berbanding dengan iOS 15.1, kemas kini watchOS 8.1 baharu hanya menampilkan beberapa peningkatan yang termasuk pengesanan jatuh yang dipertingkatkan semasa bersenam, sokongan kad vaksinasi COVID-19 dalam Wallet, SharePlay untuk Fitness+ dan pembetulan untuk paparan Sentiasa Ditayangkan.

watchOS 8.1 mempunyai penambahbaikan dan pembetulan berikut untuk Apple Watch Series 3 dan model yang lebih baru:

watchOS 8 dikeluarkan dengan beberapa ciri baharu termasuk apl dan senaman terbina dalam:

Lihat liputan terperinci kami tentang ciri watchOS 8 untuk maklumat lanjut.

watchOS 8.1 serasi dengan model Apple Watch berikut:

Pastikan Apple Watch anda diletakkan pada pengecas wayarlesnya dan mempunyai lebih daripada 50% bateri. Buka apl Tonton pada iPhone gandingan anda dan navigasi ke Tetapan > Umum > Kemas Kini Perisian. Apabila watchOS 8.1 muncul, mulakan proses muat turun. Sepanjang proses muat turun dan pemasangan, pastikan peranti anda disambungkan ke sambungan Wi-Fi yang stabil dan jangan matikan mana-mana peranti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *