Verizon membawa data percuma ke perkhidmatan video penstriman go90 sendiri adakah itu masih neutral bersih?

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Berkecuali bersih mungkin undang-undang negara, tetapi pembawa tidak akan berdiam diri dan menganggap semua kandungan sama rata sementara ada wang yang perlu dibuat dengan melakukan sebaliknya. Oleh itu, walaupun keutamaan berbayar mungkin berada di luar tetingkap selagi FCC semakin berjaya, pembawa telah cepat mengambil perkara dari arah lain, memperjuangkan kebangkitan skim data “bernilai sifar” yang membolehkan penyedia kandungan mendapatkan media mereka kepada pengguna tanpa penonton tersebut perlu menggunakan peruntukan data mudah alih mereka yang mahal dalam proses. Tahun lepas kami mendengar bahawa Verizon sedang mengkaji untuk melakukan perkara itu dengan perkhidmatan penstriman go90 dalaman, dan hari ini kami melihat pengesahan rancangan tersebut tiba.

Bulan lepas, Verizon mengumumkan skim Data FreeBee, membenarkan mendaftar untuk membawa perkhidmatan mereka kepada pengguna Verizon tanpa data itu memakan melalui pelan bulanan sesiapa sahaja. Walaupun itu sememangnya tawaran berkadar sifar, berita itu tiba tanpa menyebut go90 sama sekali. Hari ini pembawa mengumumkan bahawa go90 sememangnya akan mengambil kesempatan daripada FreeBee Data.

Menariknya, data percuma untuk digunakan ini akan tersedia kepada semua pengguna go90, selagi mereka menggunakan versi terbaharu apl perkhidmatan tersebut. Sebelum ini, kami mendengar laporan yang mendakwa bahawa langkah ini akan menjadi sebahagian daripada edisi premium go90 yang lebih besar; bertentangan dengan khabar angin itu, pengguna Verizon tidak perlu membayar apa-apa untuk mendapatkan akses kepada data go90 percuma ini.

Tiada satu pun daripada ini melakukan apa-apa untuk menangani subjek yang masih dipertikaikan sama ada amalan satu-peraturan-untuk-sesetengah-data, peraturan-berbeza-untuk-data-lain-lain adalah halal sepenuhnya atau tidak, tetapi semakin banyak pembawa menawarkan sedemikian. rancangan dan terutamanya kerana perkhidmatan mereka sendiri melalui mereka, seperti yang dilakukan oleh Verizon di sini menjangkakan isu itu akan dibawa ke kepala.

Sumber: Verizon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *