Usahawan dicari untuk membantu meningkatkan kualiti hidup petani di Mexico


Adakah anda mempunyai projek inovatif yang membantu memperbaiki masalah kawasan luar bandar Mexico? Maka program ini adalah untuk anda. Ini adalah menyemai , New Ventures’ program pecutan baharu, tertumpu kepada perniagaan tani.

“Kami sedang mencari usaha niaga peringkat awal yang membawa penyelesaian inovatif ke lapangan dan membantu meningkatkan kualiti hidup petani dan komuniti mereka,” jelas Francisco Lizcano Bazald煤a, Pengurus Projek di New Ventures, yang mengetuai program tersebut.

Program ini tertumpu kepada mempercepatkan usahawan sehingga 35 tahun dengan projek peringkat awal. Sebaik-baiknya, mereka sudah mempunyai produk berdaya maju minimum atau dalam peringkat prototaip, walaupun idea yang dibangunkan dengan baik yang disokong oleh kajian kebolehlaksanaan juga akan diterima. Syarikat yang sudah beroperasi dan mempunyai sedikit daya tarikan juga boleh mengambil bahagian.

Ia boleh menjadi alat teknologi yang menambah baik atau membuat pengeluaran lapangan yang lebih cekap, latihan digital atau projek dengan perspektif jantina atau rangkuman kewangan yang tertumpu kepada petani. Begitu juga, bahawa mereka mempromosikan perdagangan adil yang berorientasikan kepada lapangan, jelas Lizcano.

Depositphotos.com

50 projek terbaik akan dapat mengambil bahagian dalam bootcamp selama dua minggu dengan bengkel mengenai topik yang berkaitan seperti kewangan, model perniagaan, pemasaran, jualan, impak, serta sesi rangkaian dan inspirasi.

Selepas itu, 10 projek akan dipilih yang akan dipercepatkan selama empat bulan. Mereka yang mempunyai potensi besar untuk skalabiliti akan mempunyai akses kepada pembiayaan melalui Viwala, yang seterusnya akan mengukuhkan sejarah kredit mereka.

Semua projek yang dipilih akan menjadi sebahagian daripada Colectiva NV dan akan mendapat akses kepada faedah rangkaian pelajarnya, menggariskan Francisco.

menyemai dibangunkan oleh New Ventures M茅xico, melalui sumbangan daripada Bayer, yang pakarnya akan mengambil bahagian sebagai mentor dalam bootcamp.

Foto: Ihsan New Ventures

Baca artikel asal di sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *