Ulasan Jam Pintar Virmee Tempo VT3 Plus: Penjejakan Kecergasan Dipermudahkan

Bersenam boleh menjadi cukup sukar, tetapi menjejaki hasilnya adalah lebih sukar. Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus menawarkan cara yang sangat berpatutan, namun berkuasa, untuk mengesan pelbagai jenis senaman terus dari pergelangan tangan anda. Baru-baru ini saya berbesar hati mencuba sendiri awas ini selama beberapa minggu untuk melihat sejauh mana ia sebenarnya berfungsi.

Cerah, selesa dan mudah digunakan ialah cara terbaik untuk menerangkan Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus. Paparan sentuh 1.5-inci yang terang menampilkan resolusi 360 X 320. Secara lalai, kecerahan menyesuaikan berdasarkan persekitaran anda, atau anda boleh menetapkannya secara manual.

Jalur silikon sesuai dengan selesa pada pergelangan tangan anda sepanjang sebarang latihan, walaupun berenang. Selain itu, ia mudah untuk menyesuaikan diri dengan kesesuaian yang sempurna.

Walaupun ia boleh memberitahu anda tentang panggilan, mesej, makluman kalendar dan banyak lagi, ciri menonjol jam tangan ini ialah penjejakan kecergasan dan kesihatan. Dengan 18 mod kecergasan terbina dalam, cuma pilih aktiviti yang anda inginkan, tetapkan parameter anda dan mula bersenam. Walaupun saya perhatikan beberapa perkara yang tiada yang saya ingin lihat, anda akan dapati dengan mudah banyak mod kecergasan untuk berfungsi dengan gaya hidup anda.

Salah satu mod kecergasan ialah berenang. Memandangkan jam tangan kalis air IP68, anda boleh menyelam masuk tanpa sebarang kebimbangan.

Selain penjejakan kecergasan, jam tangan ini menampilkan pemantauan SpO2, pemantauan degupan jantung 24/7 (atau atas permintaan) dan penjejakan tidur. Yang terakhir tidak akan berfungsi untuk semua orang, tetapi lebih lanjut mengenainya kemudian. Anda juga akan menemui latihan pernafasan dan ujian tekanan untuk membantu anda menguruskan tekanan harian anda dengan lebih baik serta kompas dan jam randik yang berguna.

Jam tangan ini serasi dengan iOS 10.0 dan ke atas dan Android 5.0 ke atas, jadi anda mungkin tidak perlu risau tentang keserasian melainkan anda mempunyai peranti yang lebih lama. Iti dibuat untuk bertahan sekitar tujuh jam, walaupun ini berbeza-beza berdasarkan penggunaan.

Satu perkara yang saya sangat suka tentang Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus ialah anda boleh bermula dalam beberapa saat. Walaupun terdapat apl pendamping, ia tidak perlu menggunakan kebanyakan ciri. Terutamanya, ia adalah untuk menyimpan data kecergasan anda untuk tempoh yang lebih lama. Walau bagaimanapun, anda tidak memerlukan apl untuk menjejaki senaman individu atau beberapa latihan anda yang lalu.

Jam tangan dioptimumkan untuk muat pada pergelangan tangan kiri anda secara lalai. Anda boleh menukar tetapan ini kepada pergelangan tangan kanan anda dalam apl.

Adalah penting untuk memakai jam tangan pada kedudukan yang betul pada pergelangan tangan anda untuk penjejakan yang lebih tepat. Jam tangan hendaklah sentiasa lebih kurang satu jari lebar di atas tulang pergelangan tangan anda atau lebih tinggi sedikit daripada yang saya pakai dalam imej di atas.

Butang di sebelah kanan menghidupkan dan mematikan jam tangan. Hanya tahan selama beberapa saat sehingga jam tangan bergetar. Lakukan perkara yang sama untuk mematikannya tetapi tunggu sehingga menu muncul untuk mematikan jam tangan.

Saya sangat mengesyorkan membaca manual yang disertakan. Ia menerangkan tempat dan masa untuk meleret untuk mencapai kawasan yang anda cari. Skrin utama ialah muka jam, yang anda boleh tukar kepada beberapa muka jam yang berbeza, termasuk imej tersuai (gunakan aplikasi untuk memuat naik). Anda juga akan melihat statistik semasa, termasuk bilangan langkah, kadar denyutan jantung terkini (jika pemantauan kadar jantung dihidupkan) dan kalori yang dibakar.

Sebagai rujukan pantas, di sinilah leretan yang berbeza membawa anda:

Tahan pada muka jam tangan utama selama beberapa saat dan leret ke atas dan ke bawah untuk melihat pilihan muka jam yang lain, atau pilih Tetapan daripada skrin menu. Kepekaan sentuhan adalah tepat tanpa terlalu sensitif.

Sebaik sahaja anda tahu di mana segala-galanya, menggunakan Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus tidak boleh menjadi lebih mudah. Saya sebenarnya hanya menghadapi satu masalah besar untuk memantau kadar denyutan jantung berfungsi.

Walau bagaimanapun, saya melihat melalui soalan di Amazon dan mendapati ramai pengguna lain mempunyai masalah yang sama. Ternyata, terdapat dua tetapan yang perlu anda ubah. Mula-mula, hidupkan pemantauan jantung 24/7. (Ini akan menghabiskan bateri dengan lebih cepat – Saya mendapat masa kira-kira lima hari berbanding lebih tujuh hari sebelum ini.) Anda boleh menemui tetapan t dalam skrin Menu atau leret ke bawah dari skrin utama.

Pergi ke skrin Menu dan ketik Tetapan. Terdapat dua tetapan 24 jam. Yang pertama digunakan untuk penjejakan 24 jam untuk pemantauan kadar jantung. Yang kedua digunakan pada masa, sama ada anda menggunakan masa 12 jam atau 24 jam. Sebaik sahaja saya melakukannya, penjejakan kadar jantung berfungsi dengan sempurna. Saya mempunyai masalah menyegerakkan data dengan jam tangan, walaupun. Ia mengambil masa beberapa hari, dan walaupun begitu, kadangkala ia tidak disegerakkan.

Saya mencuba jam tangan dengan mod kecergasan Lari, Basikal, Jalan Pantas dan Yoga. Sebaik sahaja anda memilih mod, anda perlu memilih beberapa matlamat sasaran, seperti jarak dan masa. Pilihan akan berbeza-beza berdasarkan latihan yang anda pilih. Sesetengahnya tidak mempunyai sebarang pilihan, seperti Bola Keranjang. Sebagai nota sampingan, anda boleh menghidupkan Track Pintar dalam Tetapan untuk mengesan senaman anda secara automatik.

Leret ke atas dan ke bawah untuk melihat statistik semasa anda semasa bersenam dan juga berhenti seketika untuk berehat. Apabila anda selesai, tamatkan senaman pada jam tangan. Ketik Senaman Terkini untuk melihat statistik daripada senaman terbaharu anda.

Saya juga menggunakan latihan pernafasan, ujian tekanan, dan pemantauan SpO2. Saya tidak dapat menggunakan penjejakan tidur, kerana ia hanya memantau antara 8 malam hingga 9 pagi. Saya bekerja pada waktu malam dan tidak tidur sehingga sekitar jam 8 pagi, jadi jika anda bekerja pada waktu ganjil, bahagian itu mungkin tidak berfungsi dengan baik untuk anda.

Secara keseluruhan, statistik kelihatan agak tepat. Kadar denyutan jantung sentiasa tepat atau sangat hampir dengan pemeriksaan manual. Langkah harian kelihatan sekitar 20 hingga 30 langkah dari kedua-dua arah, yang merata. Ia sangat tepat dan boleh dipercayai.

Menyegerakkan dengan aplikasi VIRMEE percuma adalah agak rumit pada mulanya. Ikut semua gesaan untuk memberikan apl semua kebenaran yang diperlukan, dan terdapat banyak. Saya mengambil beberapa kali percubaan untuk menyegerakkan melalui Bluetooth dan kadangkala sambungan itu terputus, walaupun dengan telefon saya di dalam poket saya.

Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda disambungkan, apl itu mudah digunakan. Anda akan melihat statistik senaman terkini anda, gambaran keseluruhan data penjejakan jantung dan tidur anda, pemantauan tekanan dan butiran kecergasan harian. Anda juga boleh menukar tetapan pada jam tangan itu sendiri, seperti suhu, apl yang menghantar pemberitahuan kepada jam tangan, matlamat harian anda (seperti bilangan langkah dan kalori yang terbakar) dan banyak lagi.

Anda tidak perlu membuat log masuk untuk menggunakan apl, tetapi sebarang data dipadamkan jika anda pernah menyahpasang apl itu.

Jika anda sedang mencari kombo penjejak kecergasan dan jam tangan pintar yang berpatutan, Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus ialah satu pilihan untuk dipertimbangkan. Ia menawarkan banyak ciri yang sama seperti banyak jam tangan pintar berharga lebih tinggi. Ia berfungsi dengan baik, bertahan sehingga seminggu pada satu masa dan menjadikan pemantauan kecergasan anda semudah beberapa ketukan pada pergelangan tangan anda.

Anda boleh membeli Jam Tangan Pintar Virmee Tempo VT3 Plus anda sendiri dengan hanya $59.99.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Crystal Crowder telah menghabiskan lebih 15 tahun bekerja dalam industri teknologi, pertama sebagai juruteknik IT dan kemudian sebagai penulis. Dia bekerja untuk membantu mengajar orang lain cara memanfaatkan sepenuhnya peranti, sistem dan apl mereka. Dia sentiasa mengikuti arah aliran terkini dan sentiasa mencari penyelesaian kepada masalah teknologi biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *