Ujian kamera Oppo Reno 10x Zoom: superzoom mampu milik

Oppo telah berbangga dengan tumpuannya pada pengimejan dalam telefon pintarnya selama bertahun-tahun sekarang dan sementara Huawei mungkin telah menewaskan Oppo hingga ke tahap superzoom dengan keluaran P30 Pro, Oppo semakin hangat dengan Reno 10x Zoom. Baru-baru ini saya pergi ke Switzerland untuk pelancaran antarabangsa rangkaian Reno, yang pada asasnya semua orang selain daripada kita di AS harus mempunyai peluang untuk mengambilnya dalam beberapa bulan akan datang.

Semasa saya berada di sana, saya berpeluang untuk menguji versi Cina Reno 10x Zoom yang menjalankan perisian pra-pengeluaran, jadi walaupun anda sepatutnya menjangkakan untuk melihat beberapa penambahbaikan apabila kami menggunakan versi antarabangsa pada masa hadapan, ini akan membantu memberi anda idea tentang apa yang diharapkan daripada terbaharu Oppo.

Walaupun selebihnya peranti adalah kualiti perdana dalam haknya sendiri, kamera pastinya merupakan aspek paling menarik dari Reno 10x Zoom. Dengan tiga kamera di bahagian belakang telefon dan “sirip jerung” pop timbul yang tersendiri, terdapat banyak perkakasan untuk dibincangkan.

Kamera utama (bersamaan 26mm) ialah 48MP f/1.7 Sony IMX 586, anda perlu masuk ke dalam menu tetapan kamera untuk mengambil gambar resolusi penuh dari sensor itu dengan sengaja memandangkan saiz fail akan menjadi agak tidak masuk akal untuk tangkapan harian. Seterusnya, kami mempunyai lensa ultra lebar (bersamaan 16mm) iaitu 8MP f/2.2, manakala telefoto mendapat perhatian yang paling kami sukai dengan pilihan ini untuk membuka perkara untuk anda secara kreatif dan mengambil keseluruhan pemandangan. Kamera terakhir menghadap belakang ialah gaya periskop (bersamaan 130mm) 13MP f/3.0, yang dimanfaatkan bersama-sama dengan lensa utama untuk menangkap foto 6x (160mm) dan 10x (260mm). Kamera swafoto timbul yang disebut di atas ialah 16MP f/2.0, satu kejuruteraan yang sangat menarik.

Menyedari bahawa majoriti orang telah bergantung pada telefon pintar mereka sebagai satu-satunya kamera mereka selama beberapa tahun sekarang, kemungkinan yang dibuka dengan julat fokus seperti ini akan sangat mengejutkan. Seperti yang anda akan lihat dalam beberapa sampel, anda boleh menukar apa yang mungkin merupakan syot kilat buang kepada penjaga dengan hanya beberapa ketikan butang untuk melaraskan zum. Sekali lagi sesiapa yang telah menggunakan kamera sebenar pasti akan menganggukkan kepala mereka, tetapi meletakkan kuasa yang sama dalam telefon pintar yang boleh bersama anda pada setiap masa tetap mengagumkan saya selepas menghabiskan beberapa hari dengannya.

Kami akan meneroka beberapa ciri tambahan dalam kamera dengan lebih lengkap dalam ulasan penuh pada perisian akhir, tetapi anda akan menemui beberapa contoh foto mod malam dalam galeri di bawah. Seperti yang diuji, saya akan mengatakan ia kurang daripada beberapa hasil yang menakjubkan yang telah kita lihat dengan Piksel 3 dan P30 Pro, tetapi sekali lagi sehingga kami mempunyai perisian akhir, saya tidak mahu memberikan sebarang pertimbangan akhir mengenainya.

Jika anda berminat dengan beberapa keupayaan video Reno 10x Zoom, anda juga harus melihat video kami pada ujian kamera Reno 10x Zoom di bawah. Kami ingin mendengar pendapat anda tentang keputusan dalam ulasan.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *