Twitter sedang menguji ciri baharu untuk mengalih keluar pengikut dan berkongsi media dari tepi ke tepi

Twitter telah mengumumkan bahawa ia sedang menguji dua ciri baharu pada platform: keupayaan untuk mengalih keluar pengikut tanpa menyekat mereka dan untuk pengguna iOS berkongsi foto dan video dari tepi ke tepi pada aplikasi.

Syarikat media sosial itu kerap menambah dan menguji ciri baharu untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Baru-baru ini, syarikat itu menukar fon kepada ‘Chirp’ yang menyebabkan pengguna sakit kepala, dan kemudian menutup cerita Fleets kerana respons pengguna yang lebih rendah daripada jangkaan. Tetapi Spaces telah menjadi tambahan yang berjaya pada platform dan Twitter sentiasa meningkatkan ciri tersebut dengan kebolehan baharu untuk mengurus dan menemui Spaces baharu.

Dalam fasa ujian, beberapa pengguna mengalih keluar pengikut tanpa menyekat mereka. The syarikat mengatakan bahawa ciri itu akan membolehkan pengguna mengatur senarai pengikut mereka sendiri. Dan jika ciri itu menerima maklum balas yang baik, ia akan tersedia kepada lebih ramai pengguna pada masa hadapan.

Untuk mengalih keluar pengikut, pergi ke profil anda dan klik “Pengikut”, kemudian klik ikon tiga titik dan pilih “Alih keluar pengikut ini”. pic.twitter.com/2Ig7Mp8Tnx

— Sokongan Twitter (@TwitterSupport) 7 September 2021

Tambahan pula, syarikat itu juga sedang menguji susun atur media tepi ke tepi baharu untuk pengguna iOS. Untuk memadankan lebar skrin iPhone, media kongsi (foto, video dan GIF) akan kelihatan lebih luas, jadi mereka mempunyai “lebih banyak ruang untuk bersinar”.

Tweet tepi ke tepi yang menjangkau lebar garis masa supaya foto, GIF dan video anda boleh mempunyai lebih banyak ruang untuk bersinar. pic.twitter.com/luAHoPjjlY

— Sokongan Twitter (@TwitterSupport) 7 September 2021

Sebagai tambahan kepada ciri yang disebutkan di atas, syarikat itu juga sedang menguji ciri ‘Mod Keselamatan’ baharu untuk mengehadkan pendedahan pengguna kepada “interaksi yang tidak diingini” pada suapan mereka. Ciri ini secara automatik akan mengenakan sekatan tujuh hari ke atas akaun yang melanggar yang menggunakan bahasa yang berpotensi berbahaya termasuk balasan kesat, tidak diingini dan spam.

Platform ini sudah mempunyai halangan dan ciri anti-buli untuk menghalang penyebaran maklumat yang mengelirukan pada platform. Apabila pengguna berkongsi maklumat yang tidak disahkan, apl menunjukkan gesaan untuk memaklumkan pengguna bahawa maklumat itu “dipertikaikan”. Untuk menghentikan buli siber, apl itu membenarkan pengguna memilih siapa yang boleh membalas tweet mereka: Semua orang, Hanya orang yang anda ikuti atau hanya orang yang anda sebutkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *