Tunjukkan sedikit kebaikan: Kebajikan sivik, kewajipan sivik dan undang-undang, Berita Pendapat & Cerita Teratas

Banyak yang telah ditulis mengenai ucapan Perhimpunan Hari Kebangsaan tahun ini oleh Perdana Menteri Lee Hsien Loong. Bagi saya, mesej yang paling bergema adalah mengenai “wira setiap hari”, kejiranan yang baik dan semangat kampung.

Menjelang penghujung ucapannya, PM Lee berkata: “Tetapi kekuatan terbesar kita ialah rakyat kita – bersatu dan berdaya tahan, tabah dan bijak, dalam masa senang dan susah. Semasa Covid-19, kita melangkah dalam pelbagai cara untuk menyokong satu sama lain , membuat pembersih tangan, menjahit topeng muka, menghantar makanan kepada mereka yang dikuarantin, membaiki komputer riba untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik, menjaga pekerja asing, memberi vaksin kepada warga emas atau menunjukkan sedikit kebaikan kepada satu sama lain, bermula dari muda.”

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *