Trend kecantikan terbaik pada tahun 2021 yang kami teruja

Mungkin satu kelebihan terkurung di rumah sepanjang tahun lepas ialah kami telah belajar untuk menyesuaikan diri.

Ini sudah tentu, bermakna rejimen kecantikan kami tidak lagi sama lagi, terutamanya kerana kini terdapat tumpuan yang diperbaharui pada asas. Sudah berlalu hari-hari rutin penjagaan kulit 10 langkah yang tegar, di mana serum demi serum, dan krim demi krim akan disapu. Banyak berada di rumah juga bermakna orang ramai belajar cara menghargai kecantikan semula jadi mereka, dan begitu juga dengan hari-hari tulang pipi palsu berkontur tebal dan asas kek.

Tetapi nampaknya apabila kami terus berkembang dan berubah mengikut peredaran zaman, begitu juga dengan seluruh industri kecantikan, seperti yang anda akan lihat dengan beberapa inovasi penjagaan kulit kegemaran kami yang akan mengambil alih pasaran dengan hebat.

Berikut ialah trend penjagaan kulit terbaik pada tahun 2021 untuk teruja.

Ternyata keseriusan sebenar tahun 2021 adalah mengenai pemakaian yang kurang. Dalam semangat memudahkan rutin kita, asas berat, penserlahan dan kontur akan digantikan dengan apa yang digelar ‘skinimalism’, di mana kecantikan semula jadi dan rejimen penjagaan kulit yang lebih kemas akan menjadi tumpuan utama. Ini bermakna meninggalkan asas tebal, penyerlah dan kontur untuk litupan yang lebih ringan dan bernafas, dengan penyembunyi berasaskan krim dan balm yang memberikan cahaya separuh matte (dewy + separa matte) yang sihat.

Dalam industri yang sentiasa menghasilkan botol plastik selepas tiub plastik produk, kami teruja untuk melihat bagaimana 2021 akan menjadi lebih mampan dalam dunia kecantikan. Kebanyakan produk dan pembungkusan hari ini dibuat untuk menjadi “linear” (dibuang selepas ia digunakan) dan malangnya tidak selalu diterima oleh sistem kitar semula. Syukurlah, jenama seperti Diptyque, Hera, Pharrell’s Humanrace dan Dior Beauty mendahului yang ini dengan menawarkan isian semula untuk botol kenang-kenangan yang terletak di atas meja solek anda.

Kita semua tahu kepentingan memakai pelindung matahari untuk melindungi daripada sinaran UV yang berbahaya tetapi terdapat musuh yang lebih besar di kalangan kita selama ini: Cahaya biru. Dipancarkan daripada peranti elektronik seperti telefon pintar, tablet dan TV kami, cahaya biru ialah penyerang kulit yang lebih meresap yang menembusi lebih dalam daripada sinaran UV, menyebabkan penuaan kulit pramatang dan kerosakan kulit. Memandangkan kami lebih banyak berada di dalam rumah, jangkakan lebih banyak produk yang telah dirumus khas untuk memerangi kesannya. Supergoop!, Sulwhasoo dan Kiehl’sal sedia mempunyai pelindung matahari yang menawarkan perlindungan sedemikian dan kami boleh mengharapkan untuk melihat lebih banyak lagi tidak lama lagi.

Usus anda bukan satu-satunya bahagian badan yang mempunyai koleksi pepijat aslinya sendiri; wajah anda juga merupakan rumah kepada trilion bakteria baik yang bertindak sebagai penjaga kepada kulit anda, itulah sebabnya kepelbagaian bakteria adalah sama penting untuk cahaya yang jelas dan melenting itu. Anda akan mendapati banyak kata kunci ini pada tahun yang akan datang sekarang kerana jenama menterjemahkan faedah ke dalam penjagaan kulit. Sebagai contoh, Water Sleeping Mask_EX Laneige yang dirumus semula, kini diselitkan dengan kompleks probiotik, begitu juga dengan Hera’s Cell Essence Biome Plus, yang mengandungi koktel pra dan probiotik yang bermanfaat.

Sekarang topeng muka telah menjadi norma baharu, sudah semestinya kita mula menumpukan perhatian kepada perkara kecil yang masih boleh dilihat. Solekan mata akan menjadi lebih besar dan lebih berani tahun ini, jadi pelapik berwarna-warni, warna pembayang mata yang lebih cerah dan bulu mata yang lebih besar akan mempunyai detik-detik penting tahun ini. Namun, anda tidak mahu kelihatan seperti badut, jadi berfikir secara waras dan sederhana. Daripada menumpuk pada lapisan maskara (gumpalan amaran!), bulu mata lentik melalui sambungan bulu mata adalah pilihan yang lebih semula jadi. Cat-eyes juga akan kembali; memakainya berpigmen dan grafik atau kabur untuk suasana bergaya rocker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *