Tiktok, Instagram, Pinterest menambah ciri untuk menyokong mereka yang mengalami gangguan makan

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

NEDA

Sebagai sebahagian daripada Minggu Kesedaran Gangguan Pemakanan Kebangsaan (22-28 Februari), apl media sosial bekerjasama dengan Persatuan Gangguan Pemakanan Kebangsaan (NEDA) untuk memberikan sokongan dan sumber kepada orang yang menghadapi gangguan makan. Kedua-dua TikTok dan Instagram menandakan Minggu Kesedaran Gangguan Makan Kebangsaan dengan ciri untuk menggalakkan keterangkuman badan. Selain itu, Instagram menambah pautan ke talian bantuan tempatan di Australia, Kanada dan UK.

Di Instagram, jika seseorang cuba berkongsi kandungan tersebut atau jika rakan mereka melihat mereka menyiarkan sesuatu yang berkaitan, mereka akan melihat set sumber yang sama. Platform ini akan membolehkan pengguna menghubungi rakan mereka untuk mendapatkan sokongan daripada halaman pendaratan sumber. Selanjutnya, syarikat akan terus mengaburkan kandungan yang difikirkannya boleh mencetuskan seseorang yang mengalami gangguan makan.

Selain itu, Pinterest telah mengumumkan bahawa ia akan membantu meningkatkan kesedaran dan membina komuniti sokongan dan pemulihan untuk mereka yang memerlukan. Pinterest akan menderma kredit iklan untuk menggalakkan orang ramai mengikuti acara Minggu Kesedaran NEDA dan meja bulat yang berbeza yang berlangsung. Selain itu, Story Pin juga akan digunakan untuk menjana kesedaran pada platform, bersama-sama dengan ciri yang mendidik Pinner tentang komunikasi gangguan makan dan pemulihan pada Tab Hari Ini.

Di TikTok, jika seseorang mencari istilah seperti “gangguan makan,” “edrecovery” (pemulihan gangguan makan) atau “proana” (pro-anorexia), mereka akan mendapat pautan untuk menyokong sumber bersama dengan butiran hubungan NEDA. TikTok telah membangunkan nasihat bersama pakar tentang gangguan makan tentang “cara mengenal pasti percakapan diri yang negatif, memikirkan sifat dan kekuatan positif diri sendiri atau menyokong rakan yang mungkin bergelut.” dan akan menawarkannya kepada pengguna. Tambahan pula, NEDA telah bekerjasama dengan TikTok untuk membuat pengumuman perkhidmatan awam, yang akan muncul pada halaman untuk hashtags seperti #whatieatinaday, #emotionaleatingtips, #bingerecovery. Ini juga termasuk butiran hubungan untuk NEDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *