Telegram sedang bersedia untuk menambah sokongan Panggilan Suara pada semua platform

Microsoft semalam telah mengeluarkan kemas kini baharu untuk apl OneNotenya untuk Windows 10. Kemas kini terbaharu pada aplikasi itu membawa beberapa ciri baharu bersama dengan pembetulan dan penambahbaikan biasa pada apl itu. Kemas kini hanya tersedia untuk Orang Dalam dalam Fast Ring Redstone 3.

Syarikat itu telah membawakan Sokongan Berbilang Windows untuk OneNote bermakna pengguna boleh menjalankan berbilang Windows OneNote dan melihat lebih banyak buku nota sekali gus. Pengguna kini juga mempunyai kemudahan untuk mencetak terus ke OneNote daripada mana-mana aplikasi dalam Windows 10 dengan menggunakan ciri Hantar ke OneNote.

Anda kini boleh memilih anak tetingkap navigasi yang ingin dibuka yang termasuk anak tetingkap buku nota, dan juga memberikan nama panggilan pada buku nota anda dan menukar warnanya secara individu. Pengguna pada OneNote untuk Windows 10 kini menunjukkan kepada pengguna halaman yang mengalami perubahan yang belum dibaca dan memasukkan butiran mesyuarat dalam OneNote untuk Windows 10.

Telegram sedang bersedia untuk melancarkan perkhidmatan Panggilan Suara untuk aplikasinya di Desktop. Pasukan sedang menguji perkhidmatan panggilan Suara dengan kemas kini pada Apl Beta Telegram untuk Desktop.

Pasukan itu sebelum ini telah mengeluarkan fungsi Panggilan untuk kedua-dua Android dan iOS dengan pengguna Windows Phone masih menunggu untuk perkara yang sama. Pada masa ini apl desktop yang tersedia pada Windows, Mac dan Linux akan menerima kemas kini panggilan bersama-sama/masa yang sama dengan kemas kini MacOs.

Ketersediaan fungsi Panggilan pada Desktop akan membawa Telegram setanding dengan Skype pesaingnya. Walau bagaimanapun, apl Telegram masih mempunyai perjalanan yang panjang kerana ia pada masa ini tidak menyokong panggilan Kumpulan atau panggilan video yang sudah tersedia di Skype.

Pada masa ini kami tidak mempunyai maklumat sama ada ciri Panggilan Kumpulan akan tersedia kerana binaan pembangunan tidak mengandungi ciri Panggilan Kumpulan. Walau bagaimanapun, melihat kemajuan pesat pembangunan aplikasi Telegram, kami boleh menjangkakan mereka akan membawa ciri Panggilan Kumpulan ke aplikasinya pada semua platform tidak lama lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *