Telefon pintar Vivo seterusnya akan mempunyai tujuh kamera yang menakjubkan

Banyak telefon pada hari ini mempunyai pelbagai penderia kamera, jadi melihat telefon dengan 3-4 kamera bukanlah sesuatu yang luar biasa, tetapi nampaknya Vivo ingin membawa perkara ke peringkat seterusnya kerana menurut khabar angin terkini, telefon pintar syarikat yang seterusnya , Vivo NEX 5, dikhabarkan akan membungkus sebanyak tujuh kamera.

Telefon ini dikhabarkan akan menampilkan satu kamera menghadap ke hadapan 32MP di bawah paparan, dan di bahagian belakang akan terdapat enam penderia imej. Tidak jelas jenis penderia yang sedang kita lihat, tetapi mungkin kita tidak perlu terlalu kagum lagi.

Ini kerana kita telah melihat bagaimana sesetengah pembuat telefon pintar telah mengiklankan mempunyai berbilang penderia kamera, sedangkan pada hakikatnya sesetengah daripada kamera sekunder tersebut tidak ada gunanya, dan dengan sendirinya ia mungkin tidak begitu berguna. Ada kemungkinan Vivo boleh melalui laluan itu, tetapi kita perlu tunggu dan lihat.

Spesifikasi lain yang dikhabarkan mengenai Vivo NEX 5 termasuk paparan AMOLED 6.78 inci dengan resolusi 2K dan kadar penyegaran 120Hz, bateri 4,500mAh, dan sokongan untuk pengecasan pantas 66W. Di bawah hud, telefon itu juga dikhabarkan akan dilengkapi dengan cipset Qualcomm Snapdragon 898, jadi ia sepatutnya telefon pintar berprestasi tinggi.

Telefon ini dijangka akan dilancarkan tahun depan, jadi mungkin kita akan mendengar lebih lanjut mengenainya pada CES atau MWC 2022.

Sumber: GizChina

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *