TCL 10 5G baharu adalah pembelian yang lebih baik daripada OnePlus Nord

Betul-betul di bawah TCL 10 5G ialah 10 Pro. Walaupun telefon ini secara teknikal mungkin selangkah lebih rendah daripada saudara kandungnya kerana pemproses Snapdragon 675, ia masih mempunyai 6GB RAM, storan 128GB dan paparan AMOLED 6.47-inci FHD+ yang lebih baik yang merupakan paparan AMOLED melengkung pertama TCL pada telefon pintar yang juga menggunakan penderia cap jari dalam paparan.

Susunan empat kamera di bahagian belakang telefon menampilkan 64MP (standard), 16MP (ultrawide), 5MP (makro) dan 2MP (ultra-cahaya rendah) dengan kamera swafoto 24MP di hadapan. Telefon ini juga mempunyai bicu fon kepala 3.5mm, sensor IR dan bateri 4500 mAh.

Telefon itu sebenarnya membawa tanda harga 鈧?49EUR/$449USD/拢399GBP dan akan menuju ke Eropah, AS dan pasaran global lain bermula pada Q2.

TCL 10L

Kemasukan terakhir untuk siri ini ialah TCL 10L yang mempunyai LCD FHD+ 6.53 inci, Snapdragon 665,6GB RAM dan storan 64GB, bateri 4000 mAh dan sensor cap jari yang dipasang di belakang.

Seperti dua telefon lain, TCL 10L juga mempunyai persediaan empat kamera, tetapi penderianya telah diturunkan taraf kepada 48MP (utama), 8MP (ultra-lebar), 2MP (makro), 2MP (ultra-cahaya rendah) dengan kamera swafoto 16MP.

Seperti yang anda boleh bayangkan, telefon ini akan dijual dengan ketara kurang daripada dua peranti lain pada 鈧?49EUR/$249USD/拢199GBP apabila ia mencapai pasaran pada Q2 tahun ini.

| | | Longkang Google.com, 2007-2021

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Walaupun kami telah melihat beberapa peranti mesra bajet seperti OnePlus Nord, TCL 10 5G UW baharu (ya, kami juga bukan peminat besar nama itu) mengurangkan persaingan pada harga, tanpa terlalu banyak kompromi. Satu-satunya kelebihan sebenar yang dimiliki Nord berbanding TCL 10 5G ialah kadar penyegaran yang lebih tinggi bagi paparannya dan kelajuan pengecasannya yang lebih pantas.

Bersama-sama dengan cipset Snapdragon 765G daripada Qualcomm, TCL 10 5G UW menampilkan 6GB RAM, storan 128GB, slot kad mikroSD, paparan FHD+ 6.5 inci dengan sokongan HDR10, bateri 4500 mAh, sistem tiga kamera di bahagian belakang dengan sensor utama 48MP, kamera ultralebar 8MP dan makro 5MP serta kamera swafoto 8MP.

Seperti OnePlus Nord, TCL 10 5G menampilkan panel belakang kaca dan bingkai plastik untuk membantu mengurangkan kos bahan binaan.

Selepas menggunakan telefon selama sehari penuh, saya perlu mengatakan bahawa saya agak kagum dengan prestasi dan kualiti binaan peranti. TCL masih mempunyai beberapa kerja yang perlu dilakukan pada bahagian hadapan UI dan memang bagus untuk melihat Android 11 diprapasang pada telefon, tetapi kami menjangkakan ia akan dikemas kini dalam masa beberapa bulan.

Apa yang menjadikan TCL 10 5G UW lebih menarik ialah OnePlus tidak membawa Nord asli ke pasaran AS. Anda boleh membayar lebih sedikit untuk mengimportnya, tetapi itu mengalahkan keseluruhan telefon pintar mesra bajet. Jika anda telah menunggu peranti hebat yang menjalankan Snapdragon 765G baharu, TCL 10 5G UW ialah pilihan mesra bajet yang menakjubkan.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *