Tangkapan skrin LG G3 bocor lagi, antara muka pengguna baharu LG membuatkan kami terliur

lg-g3-android-apps-macro-970x646-c

Sejujurnya kami tidak pasti kami boleh menderita melalui satu lagi lelaran perdana menggunakan antara muka pengguna lama LG yang lapuk. Perkara yang baik semasa zaman Sandwich Ais Krim tidak sesuai dengan kami lagi, terutamanya selepas melihat apa yang OEM saingan seperti HTC dan Samsung dibawa ke meja. Berita baik? Nampaknya LG akhirnya mendapat petunjuk, dan untuk yang akan datang LG G3, akan memberikan UI mereka peningkatan muka yang sangat diperlukan.

lg-g3-vs-g2-970x646-c

Lama vs baru

Orang ramai di Aliran Digital telah menangkap beberapa tangkapan skrin yang diambil dari LG G3 yang akan datang, mengesahkan sekali lagi bukan sahaja paparan resolusi 1440 × 2560, tetapi berlepas dari reka bentuk skeuomorphic sebelumnya LG. Sebaliknya, kami mendapati reka bentuk yang lebih selaras dengan apa yang kami lihat dalam iOS 7 (ikon tetapan berwarna cerah bulat) dan set ikon yang lebih rata dan minimum. Kita harus akui, ia kelihatan lebih baik berbanding sebelum ini.

lg-g3-vs-g2-pemberitahuan-970x646-c

Lama vs baru

Rupa-rupanya, UI yang diperbaharui bukan satu-satunya helah yang LG sediakan untuk G3, dengan “Concierge” baharu yang kononnya sedang dalam kerja-kerja juga (kerana pembantu peribadi terkawal suara sangat popular hari ini). Anda boleh melihat gambaran ringkas tentang concierge mereka yang sedang beraksi dalam widget cuaca, di mana concierge mengesyorkan pengguna membawa payung. Menurut sumber, maklumat berasaskan kontekstual lain akan dipaparkan di sini, serupa dengan Google Now.

lg-g3-android-screenshot-970x646-c

Tiada maklumat tentang bila — atau walaupun — LG akan mengemas kini peranti lama mereka kepada UI baharu ini. Biasanya, LG menyeret kaki mereka apabila ia datang kepada kemas kini perisian pada peranti yang lebih lama, jadi jangan menahan nafas anda. Kami akan memastikan anda dikemas kini.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *