Tablet Android Terbaik [July 2014]

tablet-terbaik-april-2014

Pelancaran beberapa tablet baharu bulan ini telah membawa kepada sedikit perubahan pada kedudukan teratas tablet Android kami. Di mana pendatang baru suka Samsung Galaxy Tab S dan segar semula LG G Pad tanah barisan? Baca terus untuk mengetahui.

Sebelum ini: Jun | Mei | April

5. Nexus 7

Tangan Nexus 7 baharu wm

Walaupun khabar angin berterusan, persidangan Google I/O bulan lepas datang dan pergi tanpa pengenalan tablet Nexus baharu. Tanpa pengganti yang betul, N7 mengekalkan tempat dalam senarai kami hampir secara lalai. Sukar untuk berhujah terhadap harga berpatutan tablet, pakej perkakasan pepejal termasuk paparan HD dan sokongan perisian terus daripada Google (mungkin termasuk peningkatan pantas kepada Android L yang dipratonton baru-baru ini). Kemungkinan penyegaran masih dalam kerja-kerja, tetapi buat masa ini Nexus 7 membuat pilihan tablet Android yang bijak.

4. LG G Pad

lg g pad family

Muat semula G Pad LG dijual bulan ini, bermula dengan model 7-inci (di Eropah) yang tersedia pada masa ini. Dalam beberapa minggu akan datang LG juga akan memperkenalkan G Pad 8.0 dan G Pad 10.1. Ketiga-tiga model menampilkan pelengkap perkakasan yang serupa, termasuk paparan 720p dan pemprosesan empat teras. Tablet mencapai keseimbangan antara keterjangkauan (model terkecil dijual pada harga kira-kira $150), mudah alih dan utiliti, dan berkongsi banyak ciri perisian dan peningkatan yang sama dengan yang sangat dipuji. LG G3. Ini termasuk antara muka pengguna yang dipermudahkan dan keupayaan untuk membuka kunci batu tulis dengan apa yang dipanggil “Kod Knock.”

3. Samsung Galaxy NotePro

Samsung Galaxy Note Pro DSC05107

Strategi tablet Samsung ada di mana-mana. Nampaknya satu batu tulis cemerlang tidak cukup baik, menyebabkan peranti seperti Galaxy NotePro berada di tepi jalan kerana tablet yang lebih baharu diumumkan hanya beberapa bulan kemudian. NotePro memerintah di bahagian atas senarai kami untuk beberapa waktu, tetapi harganya yang tinggi dan saiz yang mungkin sukar digunakan mula kelihatan semakin kurang menarik. Walaupun begitu, NotePro masih menawarkan input stylus yang unik dan perkakasan kelas tinggi yang akan menarik minat pengguna tertentu.

2. Tablet Sony Xperia Z2

sony-xperia-z2-tablet-1

Kami masih kagum dengan apa yang Sony berjaya masukkan ke dalam bingkai setebal 6.1mm tablet Xperia Z2. Anda mendapat pemproses Snapdragon 801, paparan yang cantik dan banyak lagi dalam pakej paling bergaya yang pernah digelar sebagai tablet Android. Reka bentuk kalis airnya bermakna anda boleh membawa Tablet Z2 bersama anda secara praktikal ke mana sahaja anda pergi.

1. Samsung Galaxy Tab S

perisian galaxy-tab-s

Tablet terbaharu Samsung adalah salah satu yang terbaik sehingga kini. Yang pertama menampilkan paparan Super AMOLED — dan dalam proses yang pertama memperoleh sebutan perdana S yang biasanya dikaitkan dengan barisan telefon pintar Galaxy — Galaxy Tab S ialah mesin media. Tidak kira sama ada anda menggunakan model 8 atau 10 inci, Tab S ialah peranti hiburan dan produktiviti bahagian yang sama. Dengan harga yang kompetitif, Galaxy Tab S harus dipertimbangkan di sana dengan barisan iPad Apple.

Sebutan Yang Berhormat

Amazon Kindle Fire HDX

Kehadiran beberapa tablet baharu pada 5 teratas kami bermakna beberapa pilihan hebat lain telah berhijrah ke kategori sebutan kehormat kami. Dalam kebanyakan kes, membuat keputusan antara satu daripada tablet di bawah dan satu daripada senarai utama kami adalah masalah mencincang rambut. Berikut ialah lima lagi papan tulis Android untuk dipertimbangkan.

    Amazon Kindle Fire HDX — Pilihan tablet terbaik Amazon menampilkan paparan HD yang hebat dan akses mudah kepada banyak sekali kandungan digital melalui etalase dalam talian peruncit.

    LG G Pad 8.3 — LG mungkin baru-baru ini menyegarkan barisan tablet, tetapi G Pad 8.3 kekal sebagai pilihan yang menarik (dan sedia tersedia) yang boleh dimiliki pada harga yang hebat.

    Samsung Galaxy Tab 4 — Barisan tablet berorientasikan bajet Samsung, model 7-inci Galaxy Tab 4 bermula pada $199 dan menawarkan pujian perkakasan yang sederhana untuk mereka yang mencari peranti pendamping yang ringan.

    Samsung Galaxy TabPro — Versi “pro” Galaxy Tab Samsung ini paling menyerupai NotePro tanpa stylusnya.

    Lenovo Yoga HD 10+ — Yoga HD 10+ boleh mengubah dirinya menjadi beberapa kedudukan yang berbeza terima kasih kepada kaki kaki terbina dalamnya.

Tablet yang dinanti-nantikan

Bulan-bulan musim panas telah membawa kami beberapa tablet yang hebat, tetapi keseronokan itu belum selesai. Berikut ialah pandangan tentang perkara yang anda boleh nantikan pada separuh kedua tahun jika anda tidak boleh bertangguh untuk membuat keputusan pembelian tablet itu untuk sedikit masa lagi.

ASUS Transformer Book V

Buku Transformer ASUS V_PR02

Lima peranti dalam satu mungkin kelihatan seperti keterlaluan, tetapi ASUS mengehadkannya dengan Buku Transformer V yang akan datang. Walaupun ia bukan tablet semata-mata, mod itu mungkin akan menjadi kaedah interaksi pilihan untuk ramai pengguna. Transformer Book V juga boleh bertindak sebagai telefon pintar atau komputer riba Android serta tablet atau komputer riba Windows.

Kilang khabar angin

Walaupun tablet di bawah tidak mempunyai tarikh keluaran yang kukuh pada doket, khabar angin mengatakan ia akhirnya akan menjadi kenyataan. Walaupun anda tidak sepatutnya meletakkan terlalu banyak stok dalam peranti ini yang akan muncul dalam masa terdekat, berikut ialah pandangan tentang perkara yang digembar-gemburkan oleh orang ramai.

Tablet NVIDIA SHIELD

NVIDIA-Shield-9

Khabar angin tentang tablet berorientasikan permainan baharu daripada NVIDIA agak segar dan dinafikan dengan cepat, tetapi penampakan baru-baru ini di Forum Pensijilan Global menyebabkan kami tidak ragu-ragu tentang ketulenan batu tulis itu. Perisai adalah percubaan berani NVIDIA untuk mencipta peranti permainan berasaskan Android, tetapi ia menyaksikan sedikit kejayaan selepas pelancaran. Peralihan konsep kepada faktor bentuk tablet ialah langkah bijak yang boleh meluaskan khalayak sasaran untuk peranti tersebut.

Tablet Nexus

peranti google nexus

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Google I/O tidak membawakan berita tentang barisan tablet Nexus yang diperbaharui, tetapi pasukan di belakang Android tidak selesai dengan barisan peranti Google tulen. Buzz berterusan dan hampir satu jaminan kita akan melihat Nexus 8 atau pelancaran yang serupa pada satu ketika tahun ini. Peluang seterusnya akan bertepatan dengan keluaran awam Android L yang dipratonton baru-baru ini.

Apa pendapat awak?

Adakah Galaxy Tab S yang baru dikeluarkan mendapat tempat di bahagian atas kedudukan kami? Adakah kami meninggalkan tablet yang anda rasa patut diberi perhatian lebih? Beritahu kami pilihan anda untuk tablet Android teratas bulan Julai dalam ulasan di bawah.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *