Surface Pro 5 mungkin hanya kemas kini yang kerap

Tahun depan mungkin akan menjadi tahun telefon pintar boleh lipat dengan banyak OEM yang cuba menjadikan konsep ini satu realiti.

Seperti yang kita sedia maklum mengenai khabar angin peranti Microsoft Andromeda Surface Phone menunjukkan telefon boleh lipat dan peranti yang dikhabarkan itu dijangka akan dilancarkan pada 2018. Ia akan menjadi peranti unik, bukan untuk kegunaan biasa. Dengan Andromeda, Microsoft merancang untuk menyasarkan pelanggan perniagaan. Kami telah melihat begitu banyak gambar paten dan konsep yang menunjukkan bahawa Surface Phone sememangnya akan menjadi telefon yang menarik dan unik tetapi hanya jika peranti ini mendapat lampu hijau.

Jika anda merujuk kepada artikel kami sebelum ini mengenai pelancaran Surface Phone, disebutkan bahawa OEM lain telah pun memulakan R&D peranti boleh lipat dan pembuat PC Lenovo telah pun mempamerkan prototaip berfungsi peranti boleh lipat yang menghasilkan satu imej.

Selain itu, Samsung baru-baru ini telah mempatenkan peranti boleh lipat baharu dengan fokus utama pada permainan. Imej paten menunjukkan bahawa kawalan permainan akan ditunjukkan pada skrin kedua manakala permainan berjalan pada skrin lain. Ini mungkin terdengar serupa dengan beberapa konsol permainan seperti Nintendo 3DS yang juga menggunakan penyelesaian jenis ini.

Paten juga menunjukkan beberapa penggunaan stilus yang jelas S-Pen yang mungkin membenarkan pengguna melukis menggunakan stilus pada satu skrin dan hasilnya akan dipaparkan pada skrin yang lain. Ini akan membantu kerana tangan atau stylus tidak akan menutup kerja terutamanya pada paparan kecil seperti pada telefon. Imej juga menunjukkan bahawa setiap skrin akan mempunyai kamera dan pembesar suara mereka sendiri yang akan membolehkan beberapa ciri baharu. Reka bentuk yang dipatenkan ini boleh dilihat dalam Galaxy X yang telah lama dikhabarkan.

Andromeda (Telefon Permukaan/Nota), daripada khabar angin, kelihatan seperti jenis mudah alih yang unik yang akan berjaya dengan konsep unik ini, manakala Samsung juga sedang mengusahakan telefon boleh lipat dan syarikat itu selangkah di hadapan Microsoft, sekurang-kurangnya dari segi permainan. . Galaxy S berbunyi seperti peranti untuk semua orang manakala Andromeda boleh lipat Microsoft yang telah lama dikhabarkan adalah untuk perusahaan. Microsoft harus mengeluarkan peranti tahun depan jika mereka benar-benar mahu berjaya dengan konsep unik mereka. Jika tidak, ia akan terlambat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *