Surface Duo dwi-skrin Microsoft mendapat potongan harga sementara

Microsoft mengambil faktor bentuk telefon boleh lipat menggunakan reka bentuk dwi-skrin untuk menawarkan pengalaman yang benar-benar tertumpu kepada produktiviti. Kualiti perkakasan yang sangat baik dapat dilihat dengan jelas dan jelas dalam kebanyakan kes, dan pengulas juga telah mengatakan bahawa Surface Duo sangat bagus untuk digunakan.

Malangnya, pemilik Surface Duo telah melaporkan isu dengan perisian dan pengalaman berasaskan gerak isyarat lalai.

Ironinya, pepijat yang dibenderakan oleh pengguna di berdozen forum dalam talian tidak ada kaitan dengan reka bentuk dwi-skrin Surface Duo secara umum.

Triniti pepijat dalam perisian Surface Duo telah menjejaskan kestabilan telefon bimbit dan ia nampaknya menyerang ramai pengguna, termasuk pengulas. Pepijat mungkin tidak mengejutkan kerana Surface Duo adalah generasi pertama perkakasan dan faktor bentuk baru biasanya buggy.

Nasib baik, Microsoft sedang mengusahakan kemas kini untuk menangani masalah dengan telefon $1,399.

Awal hari ini, Microsoft mula melancarkan kemas kini Oktober 2020 kepada pengguna awal Surface Duo. Kemas kini terbaharu datang dengan pelbagai pembetulan pepijat, tetapi malangnya, pengguna tidak mendapat ciri kamera yang bocor dalam kemas kini ini.

Kemas kini Oktober 2020 untuk Surface Duo memajukan versi sistem kepada2020.910.70 dan anda boleh memuat turunnya hanya jika anda mempunyai varian peranti yang tidak berkunci. Bagi mereka yang menggunakan AT&T, Microsoft berkata kemas kini akan dikeluarkan tidak lama lagi selepas ia lulus pengesahan.

Kemas kini Surface Duo disertakan dengan peningkatan untuk kestabilan dan pengalaman panggilan. Ia juga meningkatkan kestabilan sentuhan dan pengalaman skrin tunggal Facebook Messenger. Selain itu, sesetengah pengguna telah menyatakan bahawa Microsoft telah meningkatkan prestasi pelayar Edge yang dioptimumkan dwi skrin.

Jika anda salah seorang pengguna yang menghadapi masalah berterusan menggunakan telefon Surface Duo mereka, menggunakan kemas kini terbaharu ialah cara yang perlu dilakukan.

Microsoft sudah pun mengusahakan kemas kini November untuk Surface Duo, yang dijangka datang dengan pembetulan pepijat juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *